top of page

Natursköna Lillesjö Stuguthyrning

Vi har intervjuat Annalena Magnusson Klok som driver Lillesjö Stuguthyrning tillsammans med sin man Håkan. Stugområdet ligger i de natursköna skogarna i Västra Götaland, med närhet till flera rogivande sjöar. Det är en underbar plats att återhämta sig på, samtidigt som det finns flera friluftsaktiviteter och sevärdheter att upptäcka för den rastlösa. Här berättar Annalena om vad de var som gjorde att hon och hennes man Håkan förälskade sig i platsen och vad som till slut fick dem att köpa stugområdet.

Lillesjö Stuguthyrning drivs av Annalena och Håkan.

Hej Annalena! Vilken härlig gård ni äger. Vi är jättenyfikna, kan du inte berätta om din och din man Håkans resa till att äga och driva Lillesjö Stuguthyrning?


Hej! Jovisst, kan jag det. Jag och Håkan träffades i mogen ålder. Håkan hade redan en stor gård och rörelse i Uddevalla och jag hade en liten gård i Dalsland. Vi ville ha något lugnt ställe ihop som vi kan fly till och allra helst jag som inte klarar av stress. Vi fick nys på detta stället av en slump och blev förälskade direkt. Efter några turer fram och tillbaka så blev det vårt i december 2018. När man svänger av till vår grusväg och åker upp för backarna infinner sig ett lugn som är obetalbart, när man sedan går ur bilen och andas in luften så är man bara kär… Utsikten är fantastisk, skogen är ljuvlig, sjöarna vackra och det är TYST. Dessutom ligger gården så nära, det tar bara 45 minuter från Uddevalla och hit upp. Från början var det bara meningen att vi skulle hyra ut det huset som vi kallar för Lillstugan lite grann, men förälskelsen blev så stor att vi ville ge fler människor möjlighet att få njuta av denna platsen och därför har vi utökat lite. Vi hyrde från början ut villan till helårsboende men när de sa upp sig så fick vi möjlighet att använda hela anläggningen på ett helt annat sätt.


Det låter ju alldeles underbart och vad spännande att driva en stuguthyrning. Kan du inte berätta lite mer om området och stugorna?


Stugorna ligger helt för sig själv och i direkt anslutning till skogen och många sjöar. Det är bara 3 km ner till till det gamla brukssamhället Bäckefors som har all typ av service och är man intresserad av att röra på sig finns även ett utegym, stor lekplats, tennisbana och upplysta motionsspår. Alla våra stugor har fullt kompletta kök med stor möjlighet till egen matlagning, men skulle man vara bekväm någon dag så finns det ju alla möjligheter att köpa mat i byn.


På vår mark som är cirka 100 hektar, finns det många skogsvägar att vandra eller cykla mountainbike på. Nytt för i år är att det kommer att finnas utmärkta slingor i olika svårighetsgrad och längd. Vi har två stycken Kanadensare som man får låna och när bryggan blir klar nu i vår, även en eka som man kan ro ut i det fantastiska sjösystemet som vi har (kanske har man fiskelycka). Flytvästar och paddlar med mera finns naturligtvis att låna.


Vi har tre stugor/hus som vi hyr ut, och vi har öppet ÅRET RUNT.


Lillstugan 30 kvm 4 personer

Toppstugan 130 kvm 10 personer ( 8 nu i covid-tider)

Villan 240 kvm 10 personer ( 8 nu i covid-tider)


När du kommer så är sängarna bäddade, handdukar finns och det finns städmaterial som du använder innan du lämnar stugan, så nästa gäst får det fint också.


Jag blir jättesugen att åka till er nu. Vilka är de främsta anledningarna till att besöka just er?


Om man vill uppleva naturen, tystnaden och bara vara, så är vårt ställe perfekt. Det ligger för sig självt utan några nära grannar (mer än andra gäster då). Det är ett bekvämt boende och vi har ju som sagt öppet året runt.


Om man vill hyra hela anläggningen så går det alldeles utmärkt. Det blir då totalt 24 sängplatser + att det finns en stor plan yta att ställa upp husbilar/vagnar på. Hyr man hela så får man lov att ha fest, annars så är det meningen att det skall vara lugnt/tyst i och med att det är tystnaden som vi framhäver i vår reklam för stället. Man skall kunna sitta på altanen och höra fåglarna sjunga, vinden som blåser och inget mer, jag lovar att det är en lisa för själen.


Vårt Paradis som vi kallar det är en egen oas mitt ute i skogen, men ändå mitt i ett område där det finns mycket att upptäcka, t.ex. Baldersnäs Herrgård, Håverudsakvedukten, Dalslands Aktiviteter/Steneby Grytan, Halmens hus, Kroppefjäll med mera. I våra stugor så finns det tips på ställen man kan åka till, gratis wi-fi och sällskapsspel om man känner för att kura inne.


Firmafester, kick-off, bröllop, kompisgäng, konferenser - ja, det mesta försöker vi att lösa.

Till hösten så har vi för tredje året i rad en svampkurs på tre dagar med svampkonsulent Malin Mobrandt som ledare. Vill man så finns det ju alla möjligheter att ha lagom stora kurser hos oss, t.ex. yoga, meditation, matlagningskurser (vi har tre fullt utrustade kök) eller vad man nu kan tänkas att hitta på. Om ni vill ha catering-möjligheter så har vi kontakter så vi löser det för er, stort som smått. Det är väl egentligen det som man kan säga om oss, inget är för litet eller för stort för att vi ska kunna lösa det.


Det här stället skall inte bli större, bara bättre och bekvämare. Vi vill ha kvar den genuina känslan som det har idag. Så vi gör lite förbättringar för varje år som går. I år är planerna att göra i ordning nere vid sjön med brygga/badstege, stor grillplats vid sjön och två tak-beklädda sittplatser. Det är mysigt att fika ute även om det regnar.


Varmt välkomna!

Nu får du som Hemesterguidens läsare 10 % rabatt hos Lillesjö Stuguthyrning om du bokar senast 30 april 2021 och uppger koden: "Hemesterguiden". Boka via aannalena@hotmail.com eller +46 70 76 64 089. Läs mer om Lillesjö Stuguthyrning på deras hemsida.

Comments


bottom of page