top of page

Hur firar du Alla hjärtans dag?

Snart är Alla hjärtans dag här! Efter nästan ett år av pandemirestriktioner kan det vara roligt att ta tillfället i akt och visa sina nära och kära lite extra uppskattning, oavsett om du brukar fira dagen eller inte.


Många känner säkert en press att hitta på romantiska aktiviteter och överraskningar på Alla hjärtans dag, eller tror att det är en dag som bara handlar om personer i förhållanden. Men det är en dag för alla, oavsett om du är i en relation eller singel. Och det behöver inte vara krångligt eller stort och påkostat!


Efter ett pandemiår när många aktiviteter och firanden har fått ställas in kan det vara roligt att göra någonting på Alla hjärtans dag. Eftersom jag och min sambo aldrig brukar göra något särskilt på Alla hjärtans dag frågade jag Hemesterguidens medarbetare och ambassadörer efter lite inspiration på vad man kan hitta på. Här är några av svaren:


"Jag och min sambo ska köpa mat från någon restaurang, tända lite levande ljus och titta på någon mysig film! Ska troligen försöka oss på en lång mysig promenad vid utkiksplatsen här i Lidköping också om vädret tillåter, med en termos kaffe." - Moa


"Jag och min kille ska åka längdskidor och grilla korv!" - Julia


"Ett hotell här i stan har ett jättefint erbjudande nu under covidtider. Övernattning med middag på stans finaste restaurang. Spa, en skön säng och det toppat med en god frukost. Vad mer kan man önska sig? Det ska jag överraska min särbo med. Han vet inte om det ännu..." - Ulla


"Vi ska överraska varandra med varsin aktivitet. Sen ska vi såklart laga någon god middag tillsammans!" - Sofia


Att hitta på en aktivitet tillsammans och äta gott är enkla saker som är roliga och ger goda minnen. Kanske ni går en sväng till stället där ni hade första dejten, lagar favoritmaten tillsammans, myser i soffan med en bra film eller lyxar till det med en härlig hotellvistelse.


Kärlek och omtanke om de som står en nära uppskattas hela året, men varför inte tänka lite extra på varandra på Alla hjärtans dag? Det behöver inte bara vara för romantiska partners, familj och vänner blir också glada för lite extra uppmärksamhet. Du måste inte göra en stor gest heller, ofta uppskattas de små sakerna väldigt mycket. Som att ringa någon du tycker om och prata en stund, gå en promenad tillsammans med en vän du inte har träffat på länge, baka en kaka att bjuda någon på och så vidare. Eller varför inte skicka ett egengjort Alla hjärtans dag-kort med en liten hälsning?Det är också ett utmärkt tillfälle att ge lite extra kärlek till sig själv! Som till exempel att köpa en lyxigt god choklad, göra en härlig ansiktsmask och laga eller köpa hem någon riktigt god mat du inte ätit på länge. Har du möjlighet så ta en dag fri från så många "måsten" som du kan och gör saker du tycker är roliga, om det så bara är att ta en avslappnad dag i soffan framför en riktigt bra serie med en kopp varm choklad, eller en härlig vinterutflykt till ett ställe just du tycker extra mycket om!


Bildkälla: Unsplash.com

Comments


bottom of page