top of page

Plantera fina krukväxter nu under sommaren

Att plantera krukväxter inomhus och även utomhus under sommarsäsongen är ett bra sätt att piffa upp hemmet och uteplatsen på. Samtidigt är det också en härlig och rogivande aktivitet som passar bra att göra både själv och tillsammans med familjen.Artikeln innehåller en annonslänk.


Krukväxter utomhus på sommaren

Under årets sommarmånader kan du plantera i princip alla olika typer av krukväxter inomhus. Ska du däremot ha dem utomhus kan du behöva välja växter med större omsorg.

Att plantera krukväxter som du sedan låter stå utomhus på sommaren är ett enkelt sätt att få extra grönska på altanen eller balkongen. Genom att plantera växter i krukor slipper du det stora jobbet med att gräva upp rabatter. Dessutom behöver du inte tänka på sådant som att rensa bort ogräs när du har krukväxter. Det blir också mycket lättare att byta ut eller flytta på växter efter tycke och smak om du har dem i krukor.

Det finns många fina krukväxter som är perfekta att plantera under hela sommarsäsongen och som klarar av att stå utomhus. Vill du plantera färggranna krukväxter som blommar är till exempel pelargon, petunia, begonia, palettblad, lyckoklöver, hibiskus och hortensia bra alternativ.

Är du däremot ute efter gröna växter finns det många som mår bra av att stå utomhus under sommaren. Murgröna, citronträd, olivträd, eukalyptus, kalla och olika typer av palmväxter trivs bra utomhus på sommaren.

Lättskötta krukväxter

Även om de flesta av oss trivs med att omge oss med växter och blommor är det inte alla som är födda med gröna fingrar. Det kan faktiskt vara ganska svårt att få växter att överleva och frodas, vissa av dem är också svårare än andra att ta hand om. Vet du med dig att dina krukväxter ofta dör, kan det vara en bra idé att välja alternativ som är lättskötta.

Det finns en hel del trevliga krukväxter att välja mellan som trivs både inomhus och utomhus på sommaren och som inte kräver så avancerad skötsel, till exempel:

  • Stjärnöga

  • Tagetes

  • Murgröna

  • Olika palmer, exempelvis yuccapalm

Beställ frön online

Om du vill testa på lite mer avancerad blomskötsel kan du prova att odla från frö. Det är en kul hobby och du kan enkelt beställa hem frön via nätet. När du planterar dina egna fröer får du uppleva nöjet att se dem växa till fullstora plantor. På sajten Impecta hittar du mängder med olika fröer som låter dig odla vackra krukväxter som du kan ha både inomhus och utomhus i sommar.

Comments


bottom of page