top of page

7 tips för hemester på Gotland

Gotland är Sveriges största ö och en populär destination för många människor. Här finns det mycket att se, göra och upptäcka. Hemesterguiden har valt ut 7 stycken tips för din nästa hemester!


1. Husrygg naturreservat

Reservatet är 38 hektar stort och hittas i Sundre socken på södra Gotland. Du bjuds på ett fantastiskt böljande landskap med storslagen utsikt. Här växer den sällsynta våradonisen och den står i blom från mitten av april till mitten av maj.


2. Norsta Aurar

Många kallar den Gotlands vackraste strand. Andra beskriver den som svårtillgänglig. Kanske hör det ihop! Norsta Aurar ligger på Norra Gotland, närmre bestämt Fårö och är en ca 5 km lång strandremsa. Här kan du njuta av lugnet med sol och bad eller varför inte cykla längs med stranden.

Bildkälla: Gotland.net


3. Gotland från hästryggen

Njut av Gotlands härliga vyer från hästryggen, garanterat en upplevelse att minnas. Boka en turridning eller hyr en häst och rid längs den 50 km långa Hovleden.

Bildkälla: Gotland.com


4. Russparken på Lojsta Hed

Gotlandsrussen är vår enda inhemska ras som funnits sedan urminnes tider. Stammen krympte i snabb takt under 1860-talet, men tack vare en donation av ett tiotal russ kunde man påbörja uppbyggnaden igen. Idag lever ett 80-tal gotlandsruss i parken på Lojsta Hed i en viltgående flock. Varje år föds det ca 30 föl i flocken. Lojsta Hed är därför väl värt ett besök för den hästintresserade.

Bildkälla: Helagotland.se


5. Crêperiet Hablingbo

Här serveras härliga galetter, crêpes och a la carte i en fransk atmosfär. Ät gott, spela ett parti boule eller handla keramik i Åsas butik.


6. Våffelmagasinet

Matvåffla eller dessertvåffla? Kanske båda? Här njuter du av hemlagade belgiska våfflor med valfria toppings. Det serveras även danska smørrebrød, sallader och andra enklare rätter.

Bildkälla: Våffelmagasinet


7. Surflogiet

Hur beskriver man Surflogiet? Här bor du i välinredda, mysiga tält och äter god lokal mat från Gotland. Det finns många aktiviteter att testa på och även kurser i exempelvis SUP, vågsurfing och yoga. Här har även barnen kul med lekhörnor och "kids summer surf". En unik upplevelse på Gotland, väl värt ett besök!

Bildkälla: Surflogiet.com


Har vi glömt ett riktigt guldkorn i listan? Tipsa oss genom att lämna en kommentar eller dela med dig i vår facebookgrupp Hemesterguiden Gotland.

Comments


bottom of page