top of page

6 spännande platser i Halland

Uppdaterat: 11 juni 2021

Med sin västra kust mot kattegatt ses Halland som en sommaridyll. Det finns gott om vackra byggnader, fina vandringsleder, caféer och butiker som är värda att besöka på resan. Vi har listat 6 guldkorn som går att finna på din resa till Halland - ett fantastiskt hemestermål.


1. Kattegattleden

I Halland finner du Sveriges första officiella cykelled. En kuststräcka som räcker 390km och bjuder på en fantastisk utsikt över havet. Sträckan går mellan Göteborg och Helsingborg. Det går att utmärkt att dela upp din cykeltur då leden består av 8 delsträckor. På vägen finns många olika sevärdheter och utflyktsmål. En perfekt sommaraktivitet!


2. Vindsurfa i Torkelstorp

Har du alltid velat lära dig att vindsurfa? Nu har du chansen, i Halland ligger nämligen Torkelstorp som är den perfekta platsen för att lära sig just det. Det är en kust med stor yta och i sydlig vind passar det som bäst att ta fram surfbrädan. Många drar sig dit, vilket är positivt om du som nybörjare behöver lite hjälp. Men det finns också gott om plats för att det inte ska bli trångt.


3. Bockstens Mosse

En av de mest välbevarade människorna från järnålder återfanns i Bockstens Mosse, han fick namnet Bockstensmannen. Fyndplatsen finner du Varberg, och är en spännande och lärorik vandring för hela familjen. Efter att ni tagit en utflykt och funnit platsen han hittades så kan ni besöka Hallands kulturhistoria museum, där Bockstensmannen numera bor. Ett spännande utflyktsmål för alla åldrar!

Bildkälla: Visit Varberg


4. Tångagård

Visst finns det en charm i att plocka sina egna grönsaker och rotfrukter direkt ur jorden? Det får du möjlighet att göra på Tångagård som ligger mellan Falkenberg och Varberg. Unde sommarhalvåret går det att plocka potatis, broccoli, bönor, morötter och mycket mer. Ett ypperligt tillfälle att visa barnen var maten kommer från!

Bildkälla: Tångagård


5. Stålboms Konditori

Konditoriet med flera ess i rockärmen finner du i Falkenberg. Stålboms är inte bara det äldsta konditorit i staden, det har även utvecklats till att vara ett bageri med en lunchservering och dessutom har dom en scen för underhållning. Njut av en god lunch eller bakelse medan du lyssnar på skönsång från scenen. Det är svårt att inte sitta kvar i flera timmar i sträck!

Bildkälla: Visit Halland


6. Stå upp paddling i Fylleån

Ta en fridfull tur på Fylleån i med sin början i Halmstad för att sedan komma ut vid havet. Det är en fantastisk utsikt längts med ån. Ett perfekt ställe att lära sig att ta sig fram med en stå upp paddel. Kitekalle erbjuder ett äventyr utöver det vanlig. Klicka på namnet för att komma till deras hemsida för att läsa mer.

Bildkälla: Lisa Söderholm från Visit Halland


Missade vi ditt favoritställe? Kommentera gärna här nedanför eller skriv ditt tips i vår Facebookgrupp Hemesterguiden Halland.

Comments


bottom of page