top of page

Vem blir årets påskexpert?

Påskafton kommer nog inte se ut precis som vi tänkt oss i år. Det blir många färre som sitter runt bordet och äter påskmat än tidigare år. När alla hittat sina gömda påskägg och ätit upp alla kokta ägg så kanske det känns som att något saknas? Vi vill inte att du ska känna att kvällen inte har något att bjuda och har skapat detta quizet för dig, för att du och familjen ska få något extra roligt att göra i påsk. Vårat påskägg till dig!

OM PÅSKQUIZET

Quizet består av tre deltävlingar och exakt vad du behöver för att kunna tävla och hur det går till finns längre ner i den här artikeln. Det spelar ingen roll om ni väljer att tävla i lag eller enskilt men tänk på att quizet är anpassat för vuxna så ska någon yngre vara med kan det vara lämpligt att tävla i lag.


Tävling 1: Vad är det för låt?

Här kommer de tävlande få sex olika frågor som är kopplade till låtarna som kommer spelas. Det är upp till de tävlande att svara rätt på frågan som tillhör låten, de finns fyra svarsalternativ per fråga. Vem är det egentligen som sjunger Easter och vad hette musikalen som den här låten finns med i? Alla låtar finns i vår spellista på Spotify.


Tävling 2: Påskkunskap

Denna tävling handlar om traditioner och statistik både från Sverige och utomlands. Alltså påskkunskap! Har de tävlande koll på vilken dag påsken tidigast infaller, när firade vi påsk för första gången i Sverige och hur mycket ägg äter vi under påsk?


Tävling 3: Har du koll på påskikonerna?

De första tre frågorna handlar om de tre mest ikoniska figurerna som vi finner i påsken. Efter det gäller de för de tävlande att vara mer kreativa än de andra. De ska lista så många ord som associeras med påsk som möjligt på 1 minut. Men de får bara poäng för ord som ingen annan skrivit.


Utslagsfråga: Vilket år?

Sist i presentationen finns det en utslagsfråga ifall flera tävlande får samma antal poäng. Här är det ett årtal vi söker och närmast vinner!


SÅ HÄR GÖR DU

För att kunna spela behöver du ladda ner följande dokument där alla quizets beståndsdelar finns. Läs instruktionerna noga!


1. Presentation med frågor och facit

Presentationen innehåller alla frågor och facit redo att visas på din tv. Detta gör du lättast genom att skärmdela om du har en Apple-tv eller Chromecast. Annars går det bra att ansluta din dator med en vanlig HDMI-kabel.

PÅSKQUIZ 2021
.pdf
Ladda ner PDF • 4.64MB

2. Svarspapper

På svarspappret ska de tävlande anteckna alla sina svar. Alla frågor rättas efter sista frågan. Bäst blir det att skriva ut svarspapperna i färg! Om ni tävlar enskilt ska varje person ha ett eget svarspapper annars räcker det med ett svarspapper per lag.

PÅSKQUIZ 2021, Svarspapper
.pdf
Ladda ner PDF • 312KB

3. Instruktionspapper

Detta papper ska du som spelledare ha, här finns alla instruktioner du behöver till alla frågor och även hur många poäng varje fråga ger.

PÅSKQUIZ 2021, instruktioner
.jpg
Ladda ner JPG • 280KB

4. Spotifylista

Vi har skapat en Spotifylista där alla låtar som behövs i quizet finns. Listan heter "Hemesterguidens julquiz" och finns HÄR.


Ta gärna en bild på när ni spelar och tagga oss på sociala medier @hemesterguiden. Glad påsk önskar vi på Hemesterguiden!Comments


bottom of page