top of page

Vad ska du äta på Alla hjärtans dag?

Hallå där! Igår kom jag med ett litet drinktips till Alla hjärtans dag. Idag tänkte jag därför passa på att ge ett litet tips på något att äta också, som även kommer att passa utmärkt till Margaritan jag visade igår. Nu när det är lite svårare för oss att gå ut att äta på restaurang så kan man ju skapa den där känslan hemma. Jag vet ju hur förtjusta de flesta av oss är i tacos, så därför tänkte jag bjuda på en liten variant på den där klassiska maträtten. På bilden ser ni därför att jag har valt att laga fajitas med en hemmagjord mangosalsa till. Supergott!! Det är mangosalsan som gör att den här rätten blir så fantastiskt. Jag skulle kunna äta mangosalsan för sig, precis som den är.Jag vet även att det här med koriander är en vattendelare — antingen älskar eller avskyr man det. Jag tror dock att det gäller att hitta balansen mellan alla smaker. Jag har nämligen bjudit på den här rätten till mina vänner som säger sig avsky koriander, men som efter att ha smakat på det här helt och hållet ändrat åsikt. Så vad tror du? Kommer du att testa? Har du några egna recept med just koriander, lämna gärna en kommentar isåfall, så vi andra får testa just ditt favoritrecept! Här kommer i alla fall en av mina favoriträtter: En perfekt blandning mellan det söta, syrliga och heta, där chilin får smaklökarna att jubla.

Fajitas-med-mangosalsa

Fajitas med mangosalsa


Fajitas

 1. Börja med en bas efter tycke Kyckling/Veg/Biff.

 2. Fajitaskrydda hittar du på tacohyllan i butiken.

 3. Stek basen tillsammans med skivad gul lök, skivad paprika. Tillsätt sedan fajitaskryddan.

 4. Tillsätt gärna lite vatten för att undvika att det blir torrt. Låt sedan sjuda på låg värme.
Mangosalsa-med-koriander


Mangosalsa

 1. 1 Tärnad mogen mango.

 2. 1 Färskpressad lime.

 3. 1 Pressad vitlöksklyfta.

 4. 1 Finhackad rödlök.

 5. 0.5 Kruka koriander som du hackar lite lätt (jag burkar använda saxen).

 6. 0,5-1 Finhackad röd chilli.

 7. 0,5-1 Ask med cocktailtomater (helst av den goda sorten). Skär cocktailtomaterna som 4 båtar.

 8. Krydda efter smak med salt och peppar och rör ihop allt som på bilden.


Det viktigaste är att smaka av, kanske vill du ha mer koriander, mer sötma, mer salt? Om jag inte får nog med sötma från mangon och tomaterna, brukar jag tillsätta lite honung.


Nu kan du servera med valfria tillbehör, lite guacamole är alltid gott! Hårda eller mjuka bröd. Jag brukar variera lite efter vad jag är sugen på just idag!😊

Sen vill jag såklart veta om du testar att laga den här rätten. Lämna gärna en kommentar, gillar du koriander eller inte? Kan det vara så att jag lyckats få dig att gilla koriander efter den här härliga mangosalsan. Det hade varit kul att veta vad ni tycker!

Comments


bottom of page