top of page

Upplevelserika Nordic Trails

Låt 2021s semester vara en hemester att minnas! Varför inte uppleva Sveriges pärlor med cykel, kanot eller till fots? Nordic Trails är företaget som erbjuder självguidade aktiva resor och utflykter i Stockholms skärgård och Sörmland. Vi har intervjuat Carmen Hamdi, grundare av Nordic Trails, som bland annat berättar hur hon fick idén till att starta företaget samt hur verksamheten har påverkats av pandemin. Som ett resultat av pandemin har Carmen utvecklat en ny serie av resor som hon kallar för minibreaks - kortare resor för den som behöver en paus från vardagen.

Nävsjön, Sörmlandsleden.
Nävsjön, Sörmlandsleden.
Carmen Hamdi, grundare av Nordic Trails.
Carmen Hamdi, grundare av Nordic Trails.

Hej Carmen! Du driver Nordic Trails. Kan du inte berätta lite mer om det och varför du startade det?

Det hände lite av slump faktiskt! Det var

min nuvarande man som tog mig hit till Sverige från England där jag är uppvuxen. Jag jobbade tidigare som äventyrs-reseledare i Sydamerika men nu befann jag mig i Sverige och äventyrslusten var kvar! Så jag tog min cykel och helt enkelt utforskade närområdet, det vill säga skärgården och Sörmland. Det blev kärlek vid första ögonkastet! Jag hade sett så mycket vackert runt om i världen men ändå kände jag att naturen här i Sverige var något helt annat. Och i 2004 när jag startade Nordic Trails så var Sverige ett land långt bort även för oss från England! Då kände jag att det var ett glapp på marknaden och att Sveriges spännande natur och kultur måste sättas på kartan.

Cyklar redo för utflykt, Nordic Trails.
Cyklar redo för utflykt

Vad erbjuder ni för typ av aktiviteter/resor/turer?

Alla mina resor är aktiva resor där det ingår aktiviteter såsom vandring, cykling och paddling. Vissa resor fokuserar på en enda aktivitet medan andra kombinerar dessa aktiviteter, men alla våra resor säkerställer en kombination av naturliga och kulturella upplevelser.

Resorna är mellan 2 dagar (minibreak-turer) och 9 dagar. Alla våra resor är självguidade, det vill säga man gör resan på egen hand. Vi bokar boende, fixar utrustningen, arrangerar transfers, båtturer, bagagetransport och tillhandahåller vägbeskrivningar och kartor, medan du på egen hand upplever äventyret själv. Alla våra resor utforskar Stockholms skärgård och Sörmland och det ingår oftast nätter i vackra Stockholm.

Bråviken, Sörmlandsleden.
Bråviken, Sörmlandsleden.

Har du gjort några utvecklingar för 2021?

Ja, det har jag. Mycket faktiskt! På grund av pandemin har jag varit i en situation där jag inte brukar befinna mig, alltså att jag har haft tid att utveckla nya resor som jag har länge velat ta fram. Resultatet har blivit en ny serie av resor som jag kallar för minibreaks. De allra flesta är 2 dagar och tanken bakom turerna är att man ska kunna göra det mesta och bästa av sina helger. Nu när vi jobbar så pass mycket hemma är det viktigare än någonsin att kunna komma ut och uppleva närområdet. Vi gör det lätt för er att ha en riktigt upplevelserik helg.

Tuna Orangeri B&B.
Tuna Orangeri B&B.

Hur har din verksamhet påverkats av pandemin?

Det har varit krävande minst sagt för min verksamhet, framför allt för att jag har tidigare jobbat enbart med utländska gäster. När pandemin slog till i mars 2020 hade jag redan samlat upp en hel del bokningar inför sommaren. Jag fick avboka varenda bokning då alla var utländska gäster. Sommaren var trög som jag hade förväntat mig men jag tog möjligheten att utveckla nya resor och fick njuta av många vandringar och cykelturer under sommaren. Vad jag har lärt mig av detta är att hemmamarknaden är minst lika viktig och det är därför jag nu vill nå ut till svenska besökare som är nyfikna på att uppleva en aktiv semester på hemmaplan.

Cykeltur och strand på Utö.
Cykeltur på Utö.

Hur ser en av Nordic Trails turer ut?

Jag har en ny vandringsresa som jag är så glad att ha kunnat utveckla förra sommaren. Den heter Sörmlandsledens Pärlor. Det är ett minibreak över 5 dagar/4 nätter, det vill säga en långhelg. Turen börjar i Nyköping med en fin vandring längs med den omväxlande Nyköpingsån. Dag 2 fortsätter ni med transfer till Nävsjön där ni vandrar runt den vackra sjön och vidare till Nävekvarn förbi Nävekvarn klints omtalade utsiktspunkter. Dag 3 tar ni buss inland och vandrar mitt i Kiladalen - milsvid utsikt från Simonberget och charmiga Tuneberg och Koppartorp står på schemat den här dagen. Dag 4 är en riktigt höjdare då ni vandrar längs Bråvikens kust och njuter av vad som kan anses vara Sörmlandsledens vackraste etapper! Dag 5 njuter ni av en lång frukoststund hos mysiga Tuna Orangeriet.


Nu får du som Hemesterguidens läsare 10% rabatt på din bokning om du bokar senast 22 maj och uppger koden "Hemesterguiden". För bokning och mer information om Nordic Trails och deras resor; besök hemsidan nordictrails.se eller kontakta info@nordictrails.se alternativt 073-06 33 736.Comments


bottom of page