top of page

Så skapar du ett avslappnande hemmaspa

Känner du att jobbvardagen och höstens intåg börjar tära på dig? Eller vill du bara ge dig själv lite kärlek och egentid? Oavsett vilket så tror vi att ett avslappnande hemmaspa är en bra idé och det är faktiskt inte så svårt att skapa den där lyxiga spakänslan hemma. Fortsätt läsa för att lära dig hur du skapar rätt känsla, ljuv doft av spa och i slutet berättar vi även om våra favoritprodukter för ett lyckat hemmaspa!

En kvinna sitter i en korgstol i ett badrum och läser en tidning. Bredvid henne står ett bord med levande ljus, ett champagneglas och en skål med hallon i.

Bildkälla: Emma Ståhl


TEXTILIERNA

Lägg fram nytvättade handdukar och tillåt dig att faktiskt använda mer än en! Ta en till kroppen, en till håret och kanske en liten bara till ansiktet? Äger du en morgonrock är det också läge att ta fram den eller något annat du kan svepa in dig i.


Om du har plats i ditt badrum ta in en fåtölj, pall eller något annat skönt att slappa på när du är klar i duschen eller kommer upp från badet. Din spatid är inte över förrän du öppnar dörren ut till den vanliga världen.


SNACKSEN

Vad är lyxigt snacks för dig? Kanske är det färsk frukt uppskuren i munsbitar, de där tryfflarna från presentbutiken eller mörk choklad? Kommer du inte på något eller vill vidga dina vyer kan du ta inspiration från snacksmenyer från olika spa. Oavsett vad du väljer att äta se till att ha det hemma när det är dags för ditt spa. Och glöm inte något uppfriskande att dricka!

Bildkälla: Emma Ståhl


STÄMNINGEN

Ta in naturen i ditt badrum genom färska snittblommor eller vackra torkade kvistar, det gör stor skillnad särskilt om du inte har fönster i ditt badrum som släpper in grönskan utanför.


Det är inte lätt att slappna av om man har en stark lampa som lyser en i ansiktet, dämpa därför belysningen och tänd några ljus. Doftljus är också ett ypperligt sätt att aktivera ännu ett sinne och ytterligare förstärka spakänslan. Vi rekommenderar ett doftljus som inte doftar så starkt utan svagt av lugna dofter som exempelvis eucalyptus, grönt te, ingefära, sandelträ eller hav. Ett doftljus som doftar alldeles för skarpt kan lätt ge upphov till huvudvärk och det vill vi absolut undvika! Vill du inte tända ljus går det precis lika bra med doftpinnar.


MUSIKEN

Låt oss prata lite musik, eller vi kanske borde säga bakgrundsljud? Det finns många spellistor på exempelvis Spotify redo att bara sätta igång med just avslappnande bakgrundsljud och är det något som verkligen får en att släppa alla tankar i huvudet så är det musik. Här är våra favoritspellistor från Spotify, klicka på bilderna för att komma direkt till spellistan.


DEN DÄR MOBILEN...

Vi vet att det kan vara svårt att släppa mobilen och logga ut från sociala medier men försök att ge dig själv en stund utan den och bara vara i nuet. Att ständigt vara uppkopplad och anträffbar bidrar till en inre stress, även om det inte känns så. Att läsa en tidning eller en bok är ett bra alternativ där hjärnan ändå får vila och återhämta sig.


PRODUKTERNA

Vilken del av dig behöver lite extra kärlek och omsorg? Är det ditt hår, dina fötter, ditt ansikte eller huden överlag? Kika igenom ditt badrumsskåp och se om du har produkter hemma för att ta hand om det du vill. Glöm inte bort att krämer, skrubbar, ansiktsmasker och nästan allt annat har ett bäst före-datum. Har de gått ut så använd inte dem utan unna dig nya istället, risken finns att de snarare kommer stjälpa än hjälpa dig annars.


Badbomber är fantastiskt om du har ett badkar då de kommer i så många olika färger, dofter och med olika egenskaper. Vill du inte använda en badbomb så kanske du vill testa badskum eller en badolja? Om du har ditt hemmaspa i en dusch satsa på en vällöddrande tvål eller duschgelé för samma avslappnande känsla.


Här nedan vill vi tipsa om våra favoritprodukter för att behandla ansiktet, håret och för att skrubba hela kroppen mjuk och len. Den här artikeln är inte sponsrad så du kan vara säker på att allt är genuina produkttips från oss!

Fem produkter står på ett bord och i bakgrunden skymtar vita och gula blommor.

Bildkälla: Emma Ståhl


Cleansing Mousse från Indy Beauty

En av våra favoriter som passar bra att använda innan din ansiktsmask men också på en vardaglig basis för att både starta och avsluta dagen. Rengöringsmoussen tar bort smink och orenheter från ansiktet samtidigt som den återfuktar. Innehåller extrakt från näckros som lugnar huden och gör att den känns fräsch och dessutom helt vegansk.


Massera in det mjuka och sköna skummet på fuktad hud och skölj sedan av med ljummet vatten. Läs mer om produkten och hitta återförsäljare HÄR.


3 minuters hårinpackning från Aussie

Den här hårinpackningen är verkligen glans tappad på flaska, efter att ha testat denna går det inte att byta till något annat! Den vårdar och lugnar trötta hårsvall och ger en fantastisk lyster på bara 3 minuter. Innehåller pärlpuder och extrakt från australisk ginseng som på andra sidan jorden länge varit känt för sina närande och energigivande egenskaper.


En oslagbar produkt som även fungerar i vardagen då den gör jobbet på endast några enstaka minuter. Läs mer om produkten HÄR.

Bildkälla: Emma Ståhl


Färsk ansiktsmask från Lush

Har du testat en färsk ansiktsmask någon gång? Den här från Lush kommer i en klarblå färg och innehåller syrlig citron för att jämna ut hudtonen, tunisisk neroliolja för att ljusa upp och ekologisk tofu för att mjukgöra. En nypa av rissirap och grapefruktolja kommer få dig att vilja ha mer av denna skrubbande, mjukgörande hudvårdsdelikatess.


Stryk på ett generöst lager över din hud och låt verka i 10-15 minuter innan du sköljer av. Masken förvaras i kylskåp och håller i fyra veckor. Läs mer om produkten och hitta din närmaste Lushbutik HÄR.

Bildkälla: Emma Ståhl


Saltskrubb från Isabelle Laurier

Om du vill ha en lite rivigare kroppsskrubb kan vi varmt rekommendera denna då den innehåller salt istället för socker som finns i de flesta skrubbar. Saltet gör att skrubben blir lite grövre och effektivt slipar av döda hudceller och gör huden mjuk och len. Isabelle Laurier har salkskrubbar i flera dofter men just den här doftar friskt av lime och citron och innehåller även avokado- och mandelolja.


Används i samband med bad eller dusch, ta lite skrubb i handen och massera in på fuktig hud och skölj av. Läs mer om produkten HÄR.


Hårolja från Klippoteket

Ett perfekt sätt att avsluta ditt hemmaspa på, en hårolja som motverkar kluvna hårtoppar och ger en frisk glans och lyxig finish. Gnid in några droppar mellan händerna och fördela i längderna och topparna i fuktigt hår. Ditt hår kommer tacka dig! Läs mer om produkten HÄR.

Bildkälla: Emma Ståhl


Har du fler tips kring hur man skapar spakänsla hemma? Kommentera gärna här nedanför i så fall eller berätta för oss på Facebook eller Instagram.

bottom of page