top of page

Sveriges trendigaste stugdestinationer

Funderar du på stugsemester i år? Sverige har mycket att erbjuda, både i norr och i söder. Vi har samlat sju populära stugdestinationer att spendera sommaren på. Längst ner kommer också tips på vad du bör tänka på innan du bokar!Foto av Patrik Carlberg - Unsplash

Öland

På den populära turistön Öland, även kallat "solen och vindarnas ö", lyser solen nästan alltid starkt. Från väst till öst finns stora möjligheter att hitta mysiga stugor inför sommaren. Öland är en av de mest populära platserna för ändamålet - så vill du få tag i en stuga här gäller det att vara ute i god tid!

Foto av Magnus Olin - Unsplash

Gotland

Precis som Öland är även Gotland populärt under sommaren. Ön bjuder på historia, hantverk och fantastisk natur, med de unika raukarna och utsikten från Husken. Den som spenderar sommaren på stugtäta Gotland kan njuta av statsliv i Visby, lugn på Fårö eller spänning i Lummelundagrottorna.


Foto av Jonas Jacobsson - Unsplash

Österlen

Denna plats är en av Skånes vackra pärlor, med pittoreska kustsamhällen, vackra trädgårdar och färgglada rapsfält. Bo in dig på en mysig lantgård eller hyr en av många stugor. Upptäck Österlens berömda äppelodlingar och gårdsbutiker!


Foto av Jesse De Backer - Unsplash

Smögen

Smögen är en populär turistdestination och en omtyckt plats att hyra stuga på. Perfekt för livsnjutaren som älskar fiske, sol och bad! På den gamla Fiskarstugarn kan du uppleva hur ''Smögarn'' levde förr, genom en rundtur i en fiskarbostad från 1850-talet.


Foto av Steven Erixon - Unsplash

Halmstad

Precis som ovan nämnda destinationer är Halmstad en välkänd sommarstad där det finns gott om stugor för uthyrning. Du känner väl till den kända kuststaden Tylösand? Här är det alltid full rulle på den vackert långa sandstranden.Foto av Håkon Grimstad - Unsplash

Åre

Vi är alla bekanta med Åre som vinterdestination, men även under sommaren lockar orten till sig besökare. Stugor finns det gott om - och är du en sucker för adrenalinfyllda aktiviteter är detta platsen för dig. Vanda, cykla, golfa - eller varför inte prova på zipline?

Foto av Samuel Bryngelsson - Unsplash

Varberg

I kuststaden Varberg får du en härlig mix av kultur, hav, shopping och stadsliv. Under en stugsemester här kan du besöka Varbergs ståtliga kallbadhus eller vandra längs den rogivande strandpromenaden. I Varbergs Fästning kan du få en glimt av Bockstensmannen och den knapp som sägs ha knäppt Karl XII
Några saker som är viktiga att tänka på inför stugsemestern:


- Är du äventyrslysten, festsugen, kulturintresserad - eller vill du bara njuta av lugnet med en god bok? För att få ut så mycket som möjligt av din stugsemester är det viktigt att du väljer rätt destination.


- Att välja rätt stuga är inte alltid lätt. Se till att den kan tillgodose just dina behov! Känner du att du bara måste ha uteplats, bra wifi, nära till bad eller tillåtelse att ta med hunden? Läs på innan du bokar för att undvika krångel.


- Kontrollera hyresavtalet innan du skriver på. Vad förväntas av dig som gäst? I många fall ingår inte städning i avtalet.


- Boka i god tid. När sommaren närmar sig blir utbudet mindre och priserna högre.


Njut av din hemester, lev i nuet och dela gärna med dig av dina stugupplevelser med oss på Hemesterguiden! Här i kommentarerna, på vår Facebooksida, i någon av våra Facebookgrupper eller på Instagram.

Comments


bottom of page