top of page

Sveriges bästa badplatser

Det finns väldigt många vackra och härliga stränder och badplatser runt om i Sverige, vi har valt att ta en titt på Sveriges stränder. Vi kom fram till att dessa 5 är väl värda ett besök, oavsett om du åker ensam, med vänner eller tar med dig hela familjen!


Torö Stenstrand

En strand som ingår i Örens naturreservat i närheten av Nynäshamn ca. 1 timmes bilresa från Stockholm city. Stranden består av sten, men är relativt slät i underlaget. Stranden anses vara en av Sveriges bästa när det kommer till surfning av olika slag. Då vågorna stiger höga på hösten och vinden blåser tillräckligt stark för vindsurfing. Så passa på att prova på att surfa om du har vägarna förbi Torö.

Torö, Nynäshamn. Klippor, hav och himmel.

Skrea Strand

Längst med Hallands kust hittar du Falkenberg och Skrea Strand. Stranden är ca. 17 kilometer lång och består till största delen av sand men även en del klippor och stenar förekommer. Vattnet är långgrunt, vilket gör det till en perfekt strand för barnfamiljer. Sanden på stranden är vit och det ligger fina sanddynor kring vattnet. Inte nog med det, utan Sveriges längsta brygga badbrygga finns här, den mäter 248 meter.

Skrea, Falkenberg. Stad, strand och hav.

Sudersand Strand

Gotland kryllar av vackra stränder, men här är en av de finaste. Vit finkornig sand finner du här, det är långgrunt och barnvänligt. Lämpligheten för rullstolsburna är stor. Alla kan finna att stranden passar perfekt för en dag i solen. Nordöstra Fårö bjuder även på restaurang, camping och en pool.

Sudersand, Gotland. Vass, strand och hav.

Varamon Insjöbad

Även Vättern kan kännas som en sandstrand vid kusten, åtminstone om du besöker denna stranden vid Motala. Den 5 km långa stranden är Nordens största insjöbad. Det klara vattnet ger ett intryck av renhet. Varamonbaden erbjuder många olika aktiviteter och logi. En perfekt strand att besöka som barnfamilj.

Varamon, Motala. En sandstrand med hav i solnedgången.

Styrsö Havsbad

På en ö utanför Strömstads kust ligger Styrsö Havsbad. Det tar 15 minuter att åka dit med Kosterbåten men det går lika bra att ta sig dit med egen båt. En fantastisk sandstrand som även bjuder på klippor som värms upp i solen. Där finns restaurang, toaletter och vandrarhem. Man får en känsla av att befinna sig på en exotisk plats ute på en ö i Kosterhavet.

Styrsö, Strömstad. Koster. Klippor, Öar och hav.


Comments


bottom of page