top of page

Solrosen Secondhand och Café - En hållbar shoppingupplevelse i Östervåla

Solrosen Secondhand och Café ligger i Östervåla i norra Uppland. Platsen erbjuder en härlig kombination av kafé och shopping. Solrosen har funnits i Östervåla i flera år och har blivit en favoritdestination för både lokalbefolkningen och besökare. Här kan du sitta ner och koppla av med en kopp kaffe eller en lättare lunch, och sedan utforska den stora butiken.


Bokavdelningen på Solrosen. Två stora fåtöljer omringade av bokhyllor.

Den välsorterade butiken är fylld av härliga secondhandfynd till förmånliga priser. Det finns allt från möbler och kläder till böcker och porslin. Jag blir ofta förvirrad på loppisar och vet inte vad jag ska välja. Men Solrosen är mer upplagd som en traditionell butik där varje rum erbjuder en viss typ av vara, det är därför lätt att orientera sig i butiken trots att den är 1200 kvadratmeter stor. Missa inte möbelavdelningen som ligger en bit in på samma gata.


Porslin och ljusstakar till salu på Solrosen.

Det är inte bara den fantastiska secondhandavdelningen som gör Solrosen till ett favoritställe. Caféet serverar också utsökt kaffe, te och bakverk, samt lättare lunchalternativ. Här kan du koppla av efter shoppingen med en mysig fikastund i den hemtrevliga miljön. Sommartid sitter man gärna länge på uteserveringen och njuter.


Men det finns också en annan anledning till varför du borde besöka Solrosen, nämligen att du hjälper till att stödja en god sak. Solrosen är ett socialt företag som erbjuder arbetsträning för personer som av någon anledning har kommit utanför arbetsmarknaden.


Solrosens kafé.

Så om du är på jakt efter en avslappnad och hållbar shoppingupplevelse i Östervåla, ska du definitivt besöka Solrosen Secondhand och Café. Här kan du hitta unika secondhandfynd, koppla av med en kopp kaffe och bidra till en god sak.


Är du intresserad av vackra möbler och inredning? Läs vår artikel om den klassiska designbutiken Svenskt Tenn här.


Comments


bottom of page