top of page

Smekmånad i Sverige

Ska du gifta dig i sommar? Har du drömt om den perfekta bröllopsresan? Sverige sitter på många romantiska platser och upplevelser som passar perfekt att uppleva tillsammans med din partner. Här får ni ta del av en blandad lista med platser, upplevelser och saker att göra.Thorskog Slott

På den Bohuslänska sidan av Göta Älv, ca. 30 minuter ifrån Göteborg ligger detta magiska slott. Svartedalens urskog ligger granne med slottet och det innebär att det finns stora möjligheter till bad, avkoppling och fina sevärdheter, så som vattenfall, som hör skogen till. Thorskog bjuder i slottsparken på band annat bouleplan, plats för att spela kubb och krocket, men också vedeldade kar och bastu. Själva anordnar de vildmarksdagar, mordmysterier, choklad-, vin- eller champagneprovningar och mycket mer. En sagolik plats för en romantisk resa. HÄR kommer du till deras hemsida.


Utkiksplatser

Skriv upp flera olika utkiksplatser som ligger i ditt närområde och bestäm er för att besöka alla. Packa en ny picknickkorg inför varje tripp. Prova på lite nya maträtter som är enkla att packa ner, eller prova på att laga mat utomhus i ett stormkök. Den romantiska atmosfären skapas bäst av er tillsammans. En ny maträtt och en ny fin utsikt underlättar alltid!


Höghöjdsbana

Prova på att gå en höghöjdsbana tillsammans. Ett nervkittlande äventyr där det gäller att peppa varandra för att klara av ert mål. Att klara av en läskig och spännande uppgift tillsammans kan verkligen stärka er relation. En perfekt aktivitet på smekmånaden. En höghöjdsbana värd att besöka är Linköpings Höghöjdsbana av HaMa Adventures. Där finns det flera olika banor att välja mellan, vilken ni väljer beror på hur modiga ni är! Läs mer om detta HÄR.

Bildkälla: https://www.hamaadventures.com


72 hour cabin

Dalslands Aktiviteter bjuder på en riktigt lyxig och romantisk pärla. Här kan ni, som namnet antyder, boka en liten stuga i 72 timmar. Stugorna ligger väldigt avskilt från varandra och ca. 800 meter från receptionen på en udde vid en sjö. Nämnde vi att stugorna är i glas? Koppla av i sängen med din kärlek och titta på naturen runt om kring, ta sedan en av båtarna som tillhör stugan ut på en roddtur i sjön. Ni kan sedan avsluta dagen med att hyra bastu vid vattenmynningen. Det finns en mängd olika aktiviteter och turer att prova på vid er vistelse. I paketet ingår bland annat ryggsäck med sittunderlag, besticklådor, kniv och tändstål, tändstickor, vattenflaska, pannlampa, ficklampa, första hjälpen kitt, myggstift, en korg med extra filt, ficklampa, vatten, karta samt tillgång till roddbåt och två fiskespön. Läs mer HÄR.


3-rätters middag

Åk till en intilliggande större stad och ät en 3-rätters middag, men på olika restauranger. Ät förrätt på en restaurang, huvudrätten på en annan och på den tredje äter ni en efterrätt. Ni kan välja var sin restaurang och kanske spontant hitta en tredje, eller så kommer ni överens om en tredje tillsammans. På så vis får ni ett eget intimt äventyr som ingen annan förstår att ni är på. Ni får upptäcka en ny stad och prova på flera olika miljöer och atmosfärer. Det innebär också att ni kan skräddarsy er middag och kanske till och med få tre olika upplevelser i ett.


Escape Room

Romantik behöver inte bara innebära röda hjärtan och kärlek, det kan också innebära saker som stärker er som par. Teambuilding. Nästan ingenting är mer perfekt än att bli inlåsta i ett rum med mysterier i en timme för att sätta er samarbetsförmåga på prov. Det finns många olika rum med olika svårighetsgrad. Genom upplevelse.com kan du boka Escape Room i följande städer: Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Borlänge och Mariestad. Men det finns många fler runt om i Sverige.


Har du något bra tips på en destination inför smekmånaden? Kommentera gärna här eller dela med dig i någon av våra Facebookgrupper.

Comentarios


bottom of page