top of page

Semester i Sverige 2022

Det börjar bli hög tid att planera sommarsemestern och vad slår en semester i Sverige. Långa sommarkvällar och mängder av platser att utforska. Vårt avlånga land har mycket att bjuda på, från norr till söder. Häng med oss och få inspiration till din semester i Sverige 2022.

kvinna går på en äng mot solen

Utforska Naturen


Att Sverige bjuder på mycket natur kommer knappast som en nyhet, inte heller att det är just naturen som lockar många att just hemestra. Att utforska naturen kan man göra både hemma i sitt närområde eller åka iväg för få nya intryck. Att vandra är ett ypperligt sätt att uppleva allt naturen har att bjuda på, och vandringsleder kan du hitta överallt i vårat land. Vill du ha tips om 8 fina vandringsleder? Klicka här.


Ett annat sätt att utforska naturen på är via vatten, Sverige är ett sjötätt land och det ger oss otroliga möjligheter. Att paddla kanot eller kajak är inte bara roligt och rofyllt utan du kommer se på naturen på ett helt annat sätt. Paddla över dagen, eller varför inte packa med dig ett tält och annan utrustning för en natt på en ö. Det är inte svårt att hitta en uthyrare av kajaker/kanoter, de finns runt de flesta sjöarna.Stadsbesök


Besök någon av Sveriges städer. En vanlig utflykt på sommaren är att besöka någon stad och strosa omkring. Förutom de stora städerna har Sverige en hel del sommarstäder, små, vackra, pittoreska städer som kommer till liv på sommaren.

Några exempel är:

  • Vadstena i Östergötland - Läs mer om vad du kan göra i Östergötland här.

  • Visby på Gotland - Läs mer om vad du kan göra på Gotland här.

  • Västervik i Kalmar län - Läs mer om vad du kan göra i Kalmar/Öland området här.

  • Härnösand i Västernorrland - Läs mer om vad du kan göra i Västernorrland här.

  • Strömstad i Västra Götaland - Läs mer om vad du kan göra i Västra Götaland här.

  • Sölvesborg i Blekinge - Läs mer om vad du kan göra i Blekinge här.


Vill du istället besöka vår vackra huvudstad hittar du flera tips på vad du kan göra i Stockholm här.


en gata i Västervik, som solig sommardag


Hur vill du bo på semestern?


Hur vi vill bo när vi åker på semester skiljer sig åt, kanske beror det på vad du ska göra.

Det finns oändliga möjligheter, allt från lyxhotell till ett liggunderlag på marken. Det finns något som passar alla budgetar och alla omständigheter.


flera prästkragar på en äng


Tält

Allemansrätten gör att du kan tillbringa en natt i princip var som helst. Men det är inte alltid helt lätt att hitta den där perfekta platsen när man har så många valmöjligheter som vi har i Sverige. Ett tips är att ladda ner appen park4night eller släng ut en fråga i någon av våra facebookgrupper. Lokalbefolkningen har säkert tips på bästa tältplatsen för natten. Det är en otrolig frihetskänsla att endast packa ner det basala och ge sig ut i naturen, läs om vad du behöver tänka på, och behöver ha med dig, när du tältar i naturen här.


Campinglivet

Att ta in på en camping känns kanske som det svenskaste man kan göra. Många campingar liknar en egen liten ort, med allt man kan tänkas behöva. Kanske är det också just det som lockar så många. Du har nära till allt: bad, affär, restaurang med mera. Vi svenskar öppnar också upp oss mer på campingar än vad vi gör hemma, helt plötsligt hälsar vi på varandra och byter några ord.

Förutom de stora välkända campingarna som Böda sand på Öland, Tofta på Gotland eller Piteå havsbad. Kan vi tipsa om en helt ny camping som håller på att ta form strax utanför Söderköping. Örnviken, de utlovar en mysig och lite annorlunda camping än de vi är vana vid. Här kommer man kunna komma med husvagn, husbil eller tält som vanligt. Men de har också glampingtält, trädtält, stugor, en retro camping van och en exklusiv flotte du kan hyra och bo i.


Vandrarhem och hotell

Givetvis finns det en mängd olika hotell och varndarhem runt om i Sverige i alla prisklasser. Allt från stora hotellkjedjor till mindre privatägda vandrarhem. En hotellvistelse är kanske det mest självklara när man besöker en stad och vill ha nära till allt den staden har att erbjuda.


en kvinna och en hund i en trädgård. Röda stugor med vita knutar


Vill du ha mer inspiration om platser att besöka i sommar så kan du läsa artiklarna:


Missa inte Den ultimata guiden för Semester i Sverige Här kan du läsa om våra bästa tips i varje region i Sverige. Förhoppningsvis hittar du en eller flera destinationer för din semester i Sverige 2022.1件のコメント


Table of ContentsExcitement About RealtorAll about RealtorNot known Factual Statements About Realtor The Realtor IdeasRealtorIn the age of Zillow, Trulia, as well as Redfin, it's very easy to think that you do not need a Realtor to assist you offer your house. escorts

いいね!
bottom of page