top of page

Nytt hos Hemesterguiden 2023

Nytt år och nya möjligheter till hemestrande! Hemesterguiden har fått en ny drivkraft i form av fotografen Frida Karlsson som framöver kommer att vara med och leda plattformen tillsammans med Hemesterguidens grundare Sofia Wahlström. I den här artikeln får ni lära känna Frida och Sofia samt höra om vad dem ser fram emot under 2023.


Sofia Wahlström, VD för Hemesterguiden, tillsammans med Frida Karlsson, Art Director för Hemesterguiden.

Du som har följt Hemesterguiden sedan starten 2020 känner förmodligen igen Sofia som grundade Hemesterguiden.


"Det har verkligen varit en resa och så kul att få bygga upp ett helt hemester-community tillsammans med ambassadörer, medarbetare och alla medlemmar. När jag startade Hemesterguiden var fokuset att inspirera till ett mer hållbart resande som samtidigt gynnar vårt lokala näringsliv. Hemesterguiden är dock så mycket mer än så för mig. Jag strävar efter att bygga mig ett mer fritt, kul och harmoniskt liv vilket genomsyrar hela mitt arbete med Hemesterguiden. Det var också i dem tankegångarna som jag och Frida hittade varandra och som vi nu vill bygga vidare Hemesterguiden på. Jag ser fram emot att fortsätta tipsa om spännande platser och aktiviteter men under det här året vill jag även dyka djupare i personreportage och utveckla plattformen närmare ett lifestyle community." - Sofia


Frida Karlsson är huvudsakligen bröllops- och porträttfotograf men inte vilken som helst - utan en väldigt duktig sådan! Vi är därför väldigt glada att nu ha med henne ombord på Hemesterguiden då bilder och filmer är en sådan stor och viktig del i vårt berättande.


"Det började med att jag åkte ut till Sofia för att fotografera, sen insåg vi nog båda ganska snabbt att vi är rätt lika! När jag sen fick frågan om Hemesterguiden - som jag faktiskt inte kände till innan - så kändes det som ett så kul projekt! Jag tycker konceptet är toppen, med värderingar & idéer som jag kan stå bakom. Jag ser verkligen fram emot att se vad Hemesterguiden kan leda till, med fler kul reportage & massor med nya idéer!" - Frida


Snabb fakta om Frida & Sofia

Sofia Wahlström, VD Hemesterguiden.

Sofia Wahlström

ÅLDER: 30

BOR I: Hus på Uppsalas landsbygd

FAMILJ: Min fästman Olle och vår dotter Sally, 1,5 år

FAVORITFÄRG: Himmelsblått om jag måste välja men jag älskar ALLA färger! Hemma hos oss är det en riktig färgfest.

FAVORITAKTIVITET: Jag gillar lika mycket att åka skridskor på sjön som att gå på museum i stan. Just nu längtar jag dock mest efter att få påta i trädgården en varm vårdag och att gå på konsert utomhus!

FAVORITMAT: Jag önskar att jag kunde äta tacos och dricka skumpa alla dagar i veckan.

GODASTE SNACKSET: Glass - såväl sommar som vinter!

NÅGOT SOM GÖR MIG GLAD: Att uppleva nya och unika platser som har DET.

BÄSTA FILMEN: En kärlekshistoria från 1970. Den speglar tonårskärlek så fint och har ljuvlig musik av Björn Isfält. Dessutom älskar jag 70-talet!

FAVORITPLATSER ATT HEMESTRA PÅ: Jag älskar pittoreska byar med vackra gamla trähus, som exempelvis Öregrund där vi ska gifta oss i sommar. Att besöka gamla konstnärshem är också en favorit. Här i Uppsala har vi Bror Hjorths Hus där jag kan gå runt i timmar.


Frida Karlsson, Art Director Hemesterguiden.

Frida Karlsson

ÅLDER: 25

BOR I: I en lägenhet i Östhammar, men snart i ett litet hus!

FAMILJ: Sambon Erik & två hundar

FAVORITFÄRG: Skiftar eventuellt från dag till dag, just nu är jag inne mycket på orange.

FAVORITAKTIVITET: Förhoppningsvis att segla - vår segelbåt åker i vattnet om några månader för första gången med oss som ägare!

FAVORITMAT: Vego-bullar m. potatismos, brunsås å lingonsylt. Men det är svårt att välja!!

GODASTE SNACKSET: Pommes pinnes, eller godis.

NÅGOT SOM GÖR MIG GLAD: Att få göra fint, att göra klart ett fotoalbum eller hitta den perfekta prylen som kompletterar inredningen hemma. Men också så älskar jag att vara utomhus - speciellt med hundarna & Erik som sällskap.

BÄSTA FILMEN: Pulp Fiction, Det stora blå, Oceans Eleven. Det finns fler, beroende på humör.

FAVORITPLATSER ATT HEMESTRA PÅ?: Fjällen, eller på vattnet - gärna på ställen där man får vara lite ensam & slappna av för sig själv!


Hemesterguiden är nu i full gång med planering för 2023. Vi letar nya ambassadörer, planerar reportage för året och söker nya samarbeten. Hör därför gärna av dig till kontakt@hemesterguiden.se om du vill samarbeta med oss på ett eller annat vis.


Vi ser fram emot att lära känna dig som läsare och hoppas du vill hänga med oss i alla våra kanaler framöver!


Vi finns på Facebook, Instagram, TikTok och LindkedIn.


Bästa hälsningar,


Frida & Sofia


P.S. Tipsa gärna oss om upplevelser, personer, verksamheter eller teman som ni tycker att vi ska göra reportage om eller bidra direkt med eget material till oss. Läs mer här om hur du kan tipsa oss på bästa sätt.

Comments


bottom of page