top of page

Vem blir årets julexpert?

Julafton i år kommer inte bli som vi är vana vid och hos oss allra flesta kommer det vara färre personer i soffan framför Kalle Anka och hans vänner jämfört med en vanlig jul. Kanske känner du att kvällen kommer bli lång när allt inte är som vanligt? Vi ville inte att någon skulle känna så och skapade därför ett julquiz som hela familjen kan vara med och spela. Vår julklapp till dig!


OM JULQUIZET

Quizet består av tre deltävlingar och exakt vad du behöver för att kunna tävla och hur det går till finns längre ner i den här artikeln. Det spelar ingen roll om ni väljer att tävla i lag eller enskilt men tänk på att quizet är anpassat för vuxna så ska någon yngre vara med kan det vara lämpligt att tävla i lag.


Tävling 1: Vem är det som sjunger?

Här kommer de tävlande få höra sex jullåtar där de ska gissa rätt artist utifrån fyra svarsalternativ. Vem är det egentligen som sjunger Happy Xmas och vad hette hon som släppte nyskrivna jullåtar förra året? Alla låtar finns i vår spellista på Spotify.


Tävling 2: Julkunskap

Denna tävling handlar om traditioner och statistik både från Sverige och utomlands. Alltså julkunskap! Har de koll på vilken dag man öppnar paket i olika länder, när Kalle Anka och hans vänner sändes första gången i Sverige och hur många som faktiskt tar in en gran i sitt hem?


Tävling 3: Har du koll på klapparna?

Varje år sedan 1988 presenterar Svensk Handel årets julklapp som ska vara en spegling av svenskarnas aktuella och/eller framtida konsumentbeteenden. Här kommer de tävlande få en lista på tio av årets julklappar och ska sedan placera de på rätt ställe. Den färdiga matkassen måste ju varit något av de senaste åren? Eller?


Utslagsfråga: Vilket år?

Sist i presentationen finns det en utslagsfråga ifall flera tävlande får samma antal poäng. Här är det ett årtal vi söker och närmast vinner!


SÅ HÄR GÖR DU

För att kunna spela behöver du ladda ner följande dokument där alla quizets beståndsdelar finns. Läs instruktionerna noga!


1. Presentation med frågor och facit

Presentationen innehåller alla frågor och facit redo att visas på din tv. Detta gör du lättast genom att skärmdela om du har en Apple-tv eller Chromecast. Annars går det bra att ansluta din dator med en vanlig HDMI-kabel.

Julquiz 2020
.pdf
Ladda ner PDF • 2.24MB

2. Svarspapper

På svarspappret ska de tävlande anteckna alla sina svar. Alla frågor rättas efter sista frågan. Bäst blir det att skriva ut svarspapperna i färg! Om ni tävlar enskilt ska varje person ha ett eget svarspapper annars räcker det med ett svarspapper per lag.

Julquiz 2020 Svarspapper
.pdf
Ladda ner PDF • 158KB

3. Instruktionspapper

Detta papper ska du som spelledare ha, här finns alla instruktioner du behöver till alla frågor och även hur många poäng varje fråga ger.

Julquiz 2020 Instruktioner
.pdf
Ladda ner PDF • 135KB

4. Spotifylista

Vi har skapat en Spotifylista där alla låtar som behövs i quizet finns. Listan heter "Hemesterguidens julquiz" och finns HÄR.


Ta gärna en bild på när ni spelar och tagga oss på sociala medier @hemesterguiden. God jul önskar vi på Hemesterguiden!


Комментарии


bottom of page