top of page

Intervju med Skånes ambassadör Susanne Nilsson

Lär känna vår Skåneambassadör Susanne som gärna äter frukost på något mysigt café, har massa listor med utflyktsmål redo att besöka så fort hon får tillfälle och som drömmer om en skånelänga ute på landet bland böljande rapsfält. Susanne berättar också om vad hon gör för att skapa känslan av hemester 365 dagar om året.

Bildkälla: Susanne Nilsson


Hej Susanne! Kan du berätta lite kort om dig själv?

Hej! Absolut kan jag det! Jag är en 32-årig livsnjutare som är född och uppvuxen i södra Skåne. Jag bor i Ystad med min sambo och vi drömmer om en skånelänga på landet som är omringad av skånska rapsfält. Jag blir glad av träning och god mat & dryck. Jag är ofta ute på äventyr i Skåne och Sverige för att upptäcka nya platser och vidga mina vyer!


Varför blev du ambassadör?

Jag hade bestämt mig för att ta ledigt hela sommaren 2020 och bara njuta av allt underbart som sommaren i Sverige och framförallt Skåne erbjuder! Jag spanade efter #hemestertips på sociala medier och då dök Hemesterguiden upp i mitt flöde! När jag såg att de sökte efter en ambassadör för Skåne så tänkte jag att det passade ju mig perfekt, jag ville dela med mig av mina personliga tips och ta del av andras tips för att få världens bästa hemester!


Vad är det roligaste med att vara ambassadör?

Det roligaste är all inspiration som sprids i gruppen! Jag tycker det är jättekul att inspirera andra och ännu roligare att själv bli inspirerad!


Hur spenderar du helst en ledig dag?

En ledig dag börjar jag allra helst med en god frukost på ett mysigt café, ett favoritställe i Ystad där jag bor är Söderberg & Sara Stenugnsbageri. Därefter går jag en skön promenad längs havet och därefter tränar jag antingen gym, simning, yoga eller kickboxning. På eftermiddagen åker jag gärna iväg på ett ‘äventyr’ tillsammans med nära & kära, det kan till exempel vara att åka till en plats eller sevärdhet som jag har velat besöka eller så äter vi på en restaurang som vi inte har varit på förut.


Det är kul att testa nya saker tycker jag, det finns alltid något nytt att se och göra i Skåne! Jag är en riktigt ‘list-människa’ och jag har många olika listor för saker som jag vill se/göra, tex: cafeér, slott, restauranger, aktiviteter, strövområden, stränder och sjöar. Listorna bockar jag av efterhand och de ger mig alltid inspiration och ideér till nästa utflykt!


Vad är ditt bästa hemestertips?

Mitt bästa hemestertips är att försöka att skapa känslan av att “vara på semester utomlands”, fast man är hemma. Tänk då vad fantastiskt man kan ha det hemma, varje dag, 365 dagar om året. Vilka saker är det som du uppskattar mest med att ha semester/vara ledig/vara utomlands? Försök sedan att applicera de sakerna på hemmaplan istället så ofta som möjligt och oavsett årstid. Att skapa minnen, upptäcka nya platser, äta frukost med fin utsikt, bada i havet, läsa en bok på stranden och njuta av en solnedgång är saker som man kan längta till när man har semester. Men det går ju att göra varje dag hemma i Sverige om man vill! Efter denna sommaren har jag verkligen känt att borta är bra, men hemma är bäst!


Här är några platser och aktiviteter som Susanne har tipsat om under sommaren:

- Dressincykling tur och retur mellan St Olof och Gyllebosjön.

- Fika på Skånes äldsta kaffestuga Alunbruket.

- En heldag med hyrcykel på Ven, en skånsk klassiker!

Bildkälla: Susanne Nilsson


Susanne är ambassadör för vår Facebookgrupp Hemesterguiden Skåne. Är du också intresserad av att bli ambassadör och sprida hemestertips och inspiration i din region? Läs mer och ansök HÄR.

Comments


bottom of page