top of page

Hemester i Jämtland/Härjedalen

Låt din nästa hemester äga rum nära fjäll och ovanliga aktiviteter. I Jämtland och Härjedalen finns något för hela familjen, oavsett om ni vill ha en avslappnande hemester eller om ni vill uppleva massor av olika äventyr.


Hällingsåfallet

En magisk plats där ett 40 meter högt vattenfall som uppströms rinner sakta och försiktigt. Du kan så på en ramp precis ovanför och se hur fallet dånar nedanför. Den djupa dalen under leder vattnet vidare, du skådar en magisk kanjon. Det finns vandringsleder och märkta grillplatser med bänkar omkring fallet.


OBS! Glöm inte att det ofta finns olika föreskrifter som talar om vad som är okej och vad som inte är tillåtet i olika nationalparker och reservat. Läs mer om vad som gäller vid Hällingsåfallet HÄR.


Åre Chokladfabrik

"Den lilla chokladfabriken i Åre grundades 1991 av de tre vännerna Marina, Eva-Lena och Marie, som började tillverka chokladpraliner i morfars gamla syltkastrull. Vännerna plockade blåbär till blåbärstryffeln, vek strutar och gjorde alla praliner för hand" - www.arechokladfabrik.se <-- Kika in deras hemsida för öppettider och adress.


I fabriken kan du se in i köket där de tillverkar sina praliner för hand. Gå sedan vidare till alla hyllor med praliner och köp med dig allt du kan bära. Vi rekommenderar verkligen ett besök hit för alla chokladälskare!


Lofsdalen

Ett familjevänlig fjälläventyr. Lofsdalen är inte bara en fantastisk plats för skidåkning under vintern, fjället erbjuder även många äventyr under sommaren. Dessa passar hela familjen och kan vara både avslappnade och mer krävande. Bland annat finns det möjlighet för downhillcykling eller varför inte lite fiske? Även björnspaning är en aktivitet som är väl värd att kika på. Lofssjön bjuder också in till både bad och andra aktiviteter. Där finns något för alla. HÄR kan du läsa mer och boka ditt nästa äventyr!

Bildkälla: Lofsdalen.com


Korallgrottans Naturreservat

Var med om ett riktigt äventyr i Sveriges längsta grotta. Där finner du både stora salar och mörka gångar. Tillsammans med en guide får du uppleva en plats som är fantastiskt bevarad och otroligt spännande. Vattnet har trängt sig genom bergets yta och har efter lång tid, årtusenden, urholkat berget. Det bildas på så vis gångar och grottor som går att utforska både gående men också krypandes. Vattnet som droppar genom kalken bildar dessutom stalaktiter, det är små vita stenar som bildas av vattnet. 8000 år har de droppar och ändå är de flesta mindre än 10 cm. Även detta är ett naturreservat där vissa föreskrifter gäller, läs mer om dessa HÄR.

Bildkälla: Länsstyrelsen Jämtland


The Howling Dog Farm

Upplev Härjedalens natur på ett annorlunda vis, nämligen på en upplevelse med hundspann i Vemdalen. I upplevelsen ingår att vara med och sätta sele på hundarna, se hur allting fungerar när det kommer till hundspannskörning och tillsammans med en guide uppleva färden. Guiden kommer berätta om såväl hundarna som omgivningen under turen och om möjlighet finns kan du få prova att köra. Välj mellan en tur på 2 timmar där det ingår fika eller på 4 timmar med lunch. Magisk upplevelse tycker vi. Läs mer HÄR och boka din nästa upplevelse!

Bildkälla: www.vemdalen.se


Sonfjället Nationalpark

Med sin bevarade natur som skapats av den smälta, rinnande vattnet från inlandsisen är Sonfjällets Nationalpark en fantastisk plats att besöka. Parken är dessutom den mest björntäta i Sverige, de finns en björnstam som vandrar omkring i parken varje år. Men även älgar och lodjur trivs bra där. Det finns guidade turen, björnspaning och barnen kan besöka Barnens Fäbod för att bland annat klappa djur. Där finns något för hela familjen! Läs mer HÄR.

Har vi glömt ett riktigt guldkorn i listan? Tipsa oss genom att lämna en kommentar eller dela med dig i vår facebookgrupp Hemesterguiden Jämtland Härjedalen.

Comments


bottom of page