top of page

Nu startar vi kampanjen #hejahemester!

Svensk turism genomgår den största krisen någonsin. Vi på Hemesterguiden vill bidra till att den svenska turistnäringen återuppbyggs och att svenskarna väljer att semestra i Sverige. Vi hoppas kunna inspirera till en mer klimatsmart och hemkär turism. Därför har vi nu skapat kampanjen #hejahemester, där du kan vara med och hjälpa oss att lyfta fram svenska aktörer inom turism och påverka vilka aktörer som får en plats på vår Hemesterkarta. En chans för aktören att synas och för dig att hjälpa ditt favoritställe synas mer. Men hur ska det gå till?

Bildkälla: Kattegattleden


Vad är #hejahemester-kampanjen?

Var fjärde vecka startar Hemesterguiden ett nytt inspirerande tema där du kan hjälpa oss att lyfta en aktör som ligger dig varmt om hjärtat. Vi kommer då att lägga ut ett inlägg på Facebook och Instagram där du kan tipsa oss om ett företag du tycker passar in i temat. När en månad har gått utser Hemesterguiden flera aktörer som får en plats på vår Hemesterkarta och blir uppmärksammade i våra sociala medier.


Varför ska du delta i #hejahemester?

Genom att tagga en aktör du tycker förtjänar lyftas fram hjälper du aktören att få mer synlighet i sociala medier och fler besökare. Vinner just den aktören en plats på vår Hemesterkarta och/eller ett inlägg i våra sociala medier har du bidragit till att aktören får ett fint lyft i sin verksamhet. Detta gynnar svensk turistnäring, lokala aktörer och du bidrar till en mer klimatsmart och hemkär turism. Alla vinner med #hejahemester! Bra va?


Hur ska man göra då?

På de här bilderna visar vi hur det kan se ut när du tipsar om aktörer i #hejahemester- kampanjen. Förutom att tipsa oss direkt under våra #hejahemester-inlägg (som publiceras var fjärde fredag med start 9 april) kan du också tipsa oss i dina egna inlägg (genom att lägga upp foton/filmer från aktören) eller genom att kommentera på aktörernas sociala medier, då taggar du oss med @hemesterguiden och taggen #hejahemester så att vi kan se ditt tips. På bilden här under kan du se hur det går till på Instagram:

Håll utkik i våra sociala medier fredagen den 9 april då vi alltså startar igång första temat och ger dig mer information om hur just du kan lyfta fram din favoritaktör. Hoppas du vill vara med och hjälpa oss att stötta den svenska turistnäringen!


P.S Vill ni samarbeta med oss under kampanjen?

Vi söker alltid nya samarbetspartners. Vill du eller ditt företag synas i våra kanaler? Det finns möjlighet till att göra en takeover, skriva inlägg till våra sociala medier, en artikel till hemsidan eller kanske vill du skapa en tävling tillsammans med oss?


Skicka ett mejl till kontakt@hemesterguiden.se, eller skriv till oss på Facebook eller Instagram så kan vi prata vidare. Ser fram emot att höra från er!

Comments


bottom of page