top of page

Det sköna Gotland

På Sveriges största ö Gotland finns det otroligt mycket att göra under vår och sommar. När det blir lite varmare ute och grönskan sätter fart kan du välja mellan allt från att besöka intressanta historiska monument, till att njuta av hisnande naturupplevelser eller avkopplande strandhäng. Så låt oss titta lite närmare på den historiska ön och några axplock av de många härliga platser som finns på Gotland.

Visby Ringmur från medeltiden.
Vackra Visby som omges av en spektakulär ringmur från medeltiden.

Artikeln innehåller en annonslänk.

Ringmuren i Visby

När du åker till Gotland och besöker Visby får du inte missa ringmuren från medeltiden som omgärdar den äldsta delen av Visby. Med sina 27 marktorn och 9 sadeltorn utgör den en fantastisk del av staden. En stor anledning till varför Visby har upptagits på Unescos världsarvslista är just den unika och välbevarade ringmuren. En besökare får heller inte glömma att besöka kärleksporten i den berömda muren.


Ljugarns strand

Om du gillar bad och lek på en härlig sandstrand är ett besök på Ljugarns strand en given aktivitet. Det är en mycket populär strand som ligger mot sydost och som ger dig sol från tidig morgon till sen eftermiddag.


Passa också på att äta lunch på någon av de trevliga restaurangerna som ligger efter stranden. Om du blir rastlös kan du ta en promenad till den närliggande hamnen och besöka Fossilmuseet eller Strandriddaregården.


Stavgard vikingagård

På södra Gotland hittar du vikingagården Stavgard. Det finns massor av saker att titta på och om du har barn med dig har de chans att lära sig om hur hantverk och djurskötsel gick till på vikinga- och medeltiden. Om du besöker Stavgard under vikingaveckan har du också möjlighet att se uppträdanden, bågskytte, musik och att prova på olika hantverk. Du kan också ta del av fornlämningar och lämningar från nordens största långhus som finns på platsen.


Visby botaniska trädgård

När vintern är över och allt börjar grönska är Sverige ett otroligt vackert land och en del av den fantastiska floran kan du ta den av i Visbys botaniska trädgård. Parken innehåller många sevärdheter där du bland annat kan besöka S:t Olofs kyrkoruin som är beläget i trädgården. I anknytning till den vackra botaniska trädgården finns strandpromenaden i Visby, så efter att ni strosat i trädgården är det perfekt på söka sig ut på promenadstråket med den oslagbart vackra miljön där.


Kneippbyn

Familjer med barn ska definitivt inte missa Kneippbyn under en vistelse på Gotland. Här hittar du både ett sommarland och ett spännande vattenland. Det ger både barn och vuxna en späckad dag med många olika aktiviteter och bad.


Vattenlandet har totalt 9 vattenrutschbanor med 17 nedfarter och 7 pooler. De finns banor för den mest våghalsiga och lite lättare banor för den som vill ta det lugnare. Vid lagunen bland palmerna kan ni njuta av en god lunch innan äventyret fortsätter.


Fixa boende på nätet

När du besöker Gotland finns det gott om trevliga övernattningsmöjligheter. Det finns allt från hotell och hus till lägenheter som du kan hyra, men det gäller att vara ute i god tid för att säkerställa att du får det du önskar. Det är populärt att campa eller hyra stuga på Gotland under vår och sommar. Bra boenden går att hitta över hela Gotland och priserna kan vara något mer förmånliga i andra delar av ön än just i Visby och dess närhet.

Comments


bottom of page