top of page

Bästa pulkorna för vuxna!

Uppdaterat: 27 jan. 2021

Snön kommer och går den här tiden på året, men vem vill inte vara redo för att åka pulka när snön ligger kvar? Backarna blir snabbt fulla av barn som springer med pulkor, stjärtlappar och snowracer. Upp och ner. Detta medan de vuxna står vid sidlinjen och hejar på. Det vill vi ändra på! Att åka pulka är inte bara för barn, det är lika kul som vuxen. Vi har därför kikat runt på dom bästa pulkorna för vuxna. Låt oss börja! Vi sparar den bästa till sist. Vilken föredrar du?


Det här inlägget är en annons för Stigasports.com och innehåller annonslänkar.

Bildkälla: Alex (planet_fox) på Pixabay


5. TWISTER TEFAT

Genom att ta fart och hoppa på kommer man kunna få hög fart och snurr med denna.

Den passar väldigt bra för barn som älskar när det snurrar. För vuxna som inte tycker lika mycket om det och vill ha mer kontroll, är den inte optimal. Däremot är modellerna något större vilket gör att en vuxen får plats på den utan problem.


+ Tefatet har handtag. Det går att sitta bekvämt med benen i kors och den går snabbt.


- Tefaten är oförutsägbara på färden där de ofta snurrar mycket och kan vara svåra att bromsa.


Finns även i andra färger. Köp den HÄR.4. SNOW FLYER ÅKMADRASS

Åkmadrassen har blivit väldigt populär på senare år. Även fast det verkar funnits med sedan 80-talet. Åkmadrassen består av en madrass med gummi eller plast. Undersidan har mindre friktion för att kunna glida på snö och is. Ovansidan har däremot en större friktion för att man ska kunna sitta kvar.


+ Åkmadrassen glider snabbt ner för backarna, den är stor nog att kunna ligga ner och åka. Det går lika bra att åka två personer på den.


- Däremot går det inte att styra en åkmadrass på samma vis som en pulka. Det är därför viktigt att åka där man inte behöver svänga för att undvika olyckor.


Den finns i fler färger och storlekar. Köp den HÄR.


3. SNOWROCKET GRAFFITI 110 ÅKBRÄDA

Åkbrädan är en modernare variant av åkmadrassen ovan. Den är utvecklad för att gå snabbare och är gjord av ett hårdare material. Brädan är utrustad med fyra handtag för att enklare kunna styra färden ner för backen. Men en varningens ord, den går väldigt snabbt, så att hinna styra är inte en säkerhet.


Det är en bräda aningen mindre än madrassen. Det innebär att man som vuxen får plats, men det går inte att med samma enkelhet varken ligga ner eller åka två personer. Med åkbrädan är det som ovan viktigt att åka i

en backe där styra inte är ett måste.


+ Den har handtag för att hålla sig fast och för att kunna enklare styra.

- Farten kan bli så hög att man inte hinner med att styra.


Läs mer och köp den HÄR.2. PACER DUO DUBBELPULKA MED BROMS


Pulkan vi alla känner till, den traditionella pulkan men med en twist! Den har dubbla säten vilket innebär att den är lite längre än den traditionella pulkan. Den är bekväm, har en stor hållbarhet och kommer med broms. För att ha fötterna i pulkans framkant behöver man som vuxen inte fundera en extra gång. Att hålla fötterna i pulkan passar självklart den våghalsige. Kontroll över farten i backen kan fås genom att bromsa både med fötterna och de inbyggda handbromsarna. Den är lätt att dra efter sig och passar även perfekt för att åka tillsammans med ditt barn i. Reflexen på bakre delen innebär att den är perfekt för kvällsåkning. Den är enkel att styra med benen eller genom att använda handbromsarna. Snabb är den också!


+ Enkel att styra, har bromsar man både kan använda för att styra och för att sakta ner i backen. Den är bekväm att använda och det går att åka två.

- Kan behöva dra två barn i samma pulka, vilket kan bli tungt.


Läs mer och köp den HÄR.


1. SNOWRACER GT KING SIZE

Snowracern är det ultimata utförsåket för en vuxen. Den är bekväm, enkelt att styra, den har bromsar och dessutom ser den väldigt häftig ut. Snowracer GT har en extra lång kälke för att man enkelt ska kunna få plats två personer, så att du och ditt barn kan åka tillsammans. Men med en extra lång sittyta kan även den längre vuxne få plats. GTn har en robust stålram och Curve Ski System som gör att den är slitstark och stabil. Men det bästa måste vara att den har inbyggd stötdämpare, vilket gör den bekväm att åka på i guppiga backar.


+ Stötdämpare, slitstark och stabil. Lätt att styra, får plats två personer och enkel att bromsa med.

- Kan upplevas läskigt att sitta högre över marken.


Läs mer och köp den HÄR.


Vilken sätt att ta sig ner för backen är din favorit? Kommentera gärna här nedanför eller i någon av våra Facebookgrupper. Klicka HÄR för att hitta gruppen som tillhör din region.


Glöm inte att alltid använda hjälm när ni är ute i backarna.

header.all-comments


bottom of page