top of page

8 trevliga kallbadshus i Sverige

Uppdaterat: 11 juni 2021

Det har blivit allt mer populärt att kallbada i Sverige och känslan av att doppa sig kallt vatten för att sedan springa in till en varm bastu är verkligen härlig. Enligt forskare finns det även flera fördelar med kallbad, bland annat så ökar blodcirkulationen i kroppen, mängden dopamin ökar samt att du känner dig piggare och gladare. Hemesterguiden har nedan listat 8 trevliga kallbadhus i Sverige att besöka!


1. Kallbadhuset i Varberg

Badhuset byggdes redan 1903 och bär därför med på en hel del historia. Genom husets stora och många fönster njuter du av härlig utsikt över Kattegatt! Här finns en varsin avdelning för män och kvinnor med omklädningsrum, bastu och bassänger.

Bildkälla: Visit Halland


2. Nynäs Havsbad

Här får du en riktig skärgårdskänsla bland kobbar och skär! Inomhus finns en varm pool och utomhus hittar du den varma sittpoolen och bastuhuset med ångbastu, vedeldad bastu och en lågtempererad bastu. När isen lägger sig under vintern finns en vak öppen för badsugna!

Bildkälla: Nynäs Havsbad


3. Arctic Bath

Ett kallbadhus att besöka, minst sagt! Här besöker du en spaavdelning utformat som ett fågelbo och tar dig ett dopp i Luleälvens kylande vatten. Vintertid huggs det upp en vak för badsugna i mitten av det runda konstverket.

Bildkälla: Bodens Kommun


4. Kallbadhuset i Båstad

Kallbad i Båstad började redan på 1800-talet - men genomförandet har ändrats! På den tiden drogs man ut i badvagnar av hästar och doppade sig, idag njuter vi av relaxavdelning med bastu och varma pooler varvat med de historiska kalla baden i havet.

Bildkälla: Hotel Skansen


5. Ribersborgs Kallbadhus

Ribban, som Ribersborgs Kallbadhus ofta kallas, är en riktig klassiker mitt i stadspulsen av Malmö. Här möts du av två stora utomhusbassänger och totalt fem olika typer av bastubad. Detta tillsammans med den fantastiska utsikten över havet, oslagbart!

Bildkälla: Visit Copenhagen


6. Karlshamns Kallbadhus

Längs kuststräckan från Sibbarp till Borgholm finns det endast ett kallbadhus - i Karlshamn! Kallbadhuset ligger intill Väggabadet och erbjuder inomhusbad, utomhusbad, havsbad och kallbad, hur bra? Här finns skilda avdelningar för män och kvinnor med dusch, toaletter och bastu samt en gemensam loungeavdelning för umgänge.

Bildkälla: Visit Karlshamn


7. Ulricehamns Kallbadhus

Till skillnad från många andra kallbadhus ligger detta inte vid havet, utan vid en sjö. Hit kommer du för ett uppfriskande dopp i det blå, bastubad eller en härlig spabehandling.


8. Skanör Falsterbo Kallbadhus

Skanör Falsterbo Kallbadhus stod klart sommaren 2020 och bjuder på en härlig atmosfär med magiska vyer och solnedgångar som ses lika bra inifrån bastun som utomhus!


Vill du möta likasinnade och få fler tips på vad som händer i just din region? Gå med i någon av våra facebookgrupper för just din region här!


Missade vi din favorit? Gå med i facebookgruppen för din region och tipsa oss 😍

Comentarios


bottom of page