top of page

7 tips i Stockholm

I huvudstaden behöver man aldrig gå sysslolös, här finns massor att se och uppleva! Allt från gamla historiska platser till små, mysiga caféer och restauranger. Hemesterguiden har listat 7 tips på ställen att besöka!


1. Äppelfabriken

I en lantlig miljö hittar vi detta café av världsklass där det inte tummas på någonting! Vad sägs om nygräddade kardemummabullar och egentillverkad äppelmust? Miljön är häpnadsväckande med många val oavsett väderlek. Trädgården är en oas av växtlighet och den är uppdelad så man får sin egna lilla del att njuta av. Här finns dessutom en liten gårdsbutik där man bland annat kan köpa saft, marmelad och must som är tillverkad på gården. Ett fantastisk ställe som är väl värt ett besök!

Bildkälla: Äppelfabriken


2. Birka Vikingastaden

Besök vad som kallas Sveriges första stad som bildades på 700-talet! Birka var en utav vikingarnas viktigaste handelsplats och idag är ön ett populärt kulturlandskap att upptäcka för både stora och små. Strosa omkring i den gamla vikingabyn, besök vikingamuseet och ät gott på vikingakrogen. För den som vill finns även guidade visningar!

Bildkälla: Birka Vikingastaden

3. Restaurang Getfoten

En riktig skärgårdsidyll på en liten ö i inloppet till Stockholm som håller öppet under sommarmånaderna. Hit tar du dig med egen båt eller med taxibåt från Vaxholm. Getfoten erbjuder en kort men fantastisk meny, vacker vy över vattnet från bordet och en härlig familjär atmosfär. Här finns en lekplats för barnen, bastu i direkt anslutning till vattnet och övernattningsmöjligheter för den som är sugen att stanna på ön. Missa inte denna lilla, men unika ö!

Bildkälla: Getfoten.se


4. Gamla stan

Den välbevarade stadskärna som grundade Stockholm år 1252 är idag likt ett promenadvänligt museum. Sprängfyllt med sevärdheter, restauranger, caféer och barer på kullerstensgator har gett Gamla Stan en säregen karaktär och unik upplevelse. Här finns många vackra kyrkor, bland annat Storkyrkan, samt det Kungliga slottet som har mer än 600 rum! Ta dig till Gamla stan och upplev atmosfären!

Bildkälla: Visit Stockholm


5. Vaxholm

Ön i utloppet från Stockholm är ett populärt besöksmål under sommarmånaderna och erbjuder en känsla av en genuin småstad. Ta en promenad i den idylliska staden, shoppa bland alla butiker, hyr en cykel och upptäck ön eller ta båten till Vaxholms Fästning och kastell. Här finns även aktiviteter som bangolf, paddling, vandring och mycket mer. För dig som är sugen på mer äventyr så hittar du Stockholms största äventyrspark, Skypark, på ön. Utöver aktiviteterna så kryllar det av härliga restauranger, krogar och caféer för att tillfredsställa alla smaker!

Bildkälla: Destination Vaxholm


6. Svartklubben

Här har vi en upplevelse utöver det vanliga. Vad sägs om en trerättersmiddag i totalt mörker? Hos Svartklubben är det precis det som gäller. Här blir du guidad till bordet av en personal och blir serverad en hemlig trerättersmeny, allt för att kicka igång smak, doft och känsel ordentligt. Behöver du bli guidad till toaletten? Bara ropa namnet på personalen som ledde dig till bordet, här får man nämligen inte ge sig ut på egna äventyr. Ta en djupdykning i dina sinnen och njut av den härliga musiken genom en oförglömlig middag i mörker!

Bildkälla: Svartklubben


7. Siggesta Gård

Belägen på Värmdö ligger Siggesta Gård, en lantlig oas för hela familjen! Med mängder av aktiviteter, djur och mat går ingen sysslolös här. Prova på skogshinderbanan, fotbollsgolf eller SUP-paddling och mycket mer. På gården bor det höns, getter, hästar och alpackor. Ta chansen att följa med skötaren in till alpackorna för utfodring, låt barnen testa ponnyridning eller bara njut av atmosfären. På gården finns även en restaurang, café och orangeri. Siggesta Gård tillverkar dessutom ett 50-tal egna produkter som finns att köpa i delibutiken!

Bildkälla: Sofia Nordin


Missade vi ditt favoritställe? Kommentera gärna här nedanför eller skriv ditt tips i vår Facebookgrupp Hemesterguiden Stockholm.

Comments


bottom of page