top of page

5 saker att göra på Sportlovet

Sportlovet står runt kröken för vissa och har redan börjat för andra. Här har vi samlat 5 tips på saker att göra för hela familjen under sportlovet. Oavsett hur gamla dina barn är, om ni vill utforska ert närområde eller resa till någon speciell plats i Sverige. Vi har hittat något för alla.1. Prova på nya aktiviteter på sportlovet

Sportlovet är en perfekt tid att prova på nya aktiviteter, både för små och stora barn. Under sportlovet erbjuder många ställen prova på dagar som är gratis. Det kan vara allt från dans, pingis, karate till en matlagningskurs. Kolla på din hemkommuns hemsida vad de har att erbjuda.


En av de absolut vanligaste aktiviteterna på sportlovet är såklart att åka skidor. Men även om de stora skidorterna som Sälen och Åre är fantastiska och väldigt populära har inte alla möjlighet att åka dit.

Istället för att vara borta i flera dagar på en skidort kan ni ta en dag på eran närmaste skidanläggning. Vi har nämligen flera små skidanläggningar i vårt land, och även en hel del i de södra delarna.

Några sydliga exempel är:

Glöm inte att dubbelkolla så de faktiskt har öppet när du vill åka. De sydliga skidanläggningarna får kämpa hårt för att behålla snön och det kan hända att de blir tvungna att stänga vissa perioder under vintern.

Att åka skridskor är också en vanlig sportlovsaktivitet som du kan du göra överallt i landet, antingen på konstis eller på en frusen sjö.2. Måla och Pyssla

pennor, färgburkar och penslar i alla möjliga färger

Det kan låta simpelt och det kanske redan är något som ni gör, men varför inte ta pysslandet eller målandet till nästa nivå. Åk till din närmsta hobbybutik och köp på dig nytt pyssel, nya pennor, ny färg. Bara nytt material brukar få kreativiteten att flöda. En snabb sökning på Youtube kan också göra att ni får ny inspiration, där finns det massvis pedagogiska och utmanande guider ni kan följa för att komma igång. Ni kanske vill börja måla med kol eller börja måla självporträtt, testa något ni inte provat förut. Lämna gärna en kommentar och dela med dig om du hittade någon video som du tyckte var extra bra.3. Besök en Djurpark

Vildmarkshotellet i Kolmården med en fantastik utsikt över vattnet
foto: Beatrice Graalheim / Kolmården Vildmarkshotellet

Endel djurparker har faktiskt öppet även på vintern, och har inte parken öppet så brukar iallafall tropikarium eller akvarium ha öppet året runt. Kolla vad som gäller på din närmaste djurpark. Det är inte heller ovanligt att de anordnar olika typer av event under sportloven. På Kolmården erbjuder de ett sportlovspaket med bland annat en natt på vildmarkshotellet, skridskobana, tillgång till bad och spa.


4. Bada på Sportlovet

Flicka med cyklop simmar under vattnet i en pool

En perfekt aktivitet att göra på sportlovet. Antingen kan ni besöka ert lokala badhus, eller om ni vill testa något annorlunda så hittar du Sveriges största äventyrsbad Gustavsvik i Örebro. Ett annat annorlunda badhus är actionbadhuset Kokpunkten i Västerås. Om man inte vill simma runt i ett badhus så är spa ett fantastiskt alternativ. Perfekt för dig som förälder, och för era större barn. Varför inte kombinera Kokpunkten med en natt på Steam Hotel som ligger precis bredvid varandra.


5. Upplev en stad på sportlovet

centrala stockholm fyllt med bilar och människor


Ett besök till Stockholm eller Göteborg är något som brukar uppskattas av alla barn och vuxna, men kanske speciellt tonåringarna. Strosa omkring, shoppa, gå på museum, ät god mat och bara mys runt i eran favorit stad. Det behöver såklart inte vara någon av de stora städerna i Sverige. Ta tillfället i akt och upplev en stad du inte varit i förut.

På våran instagram kan du hitta guider och massor av tips om olika städer i Sverige.
Vill du få inspiration och ta del av exklusiva erbjudanden direkt i mejlkorgen? Bli medlem på Hemsterguiden.
Comments


bottom of page