top of page

6 bästa aktiviteterna i påsk

Påsken är här och den vill vi självklart fira på hemmaplan! För många innebär påsken extra ledighet, avkoppling och familjemys. Har du en hel veckas ledighet framför dig, eller kanske en långhelg av ledighet? Då vill vi tipsa om ett par saker som är härliga att göra i påsktider oavsett var du bor i Sverige.


1. Påskpicknick

Passa på att njuta av vårsolen under en påskpicknick i någon av sveriges parker. Ta med en picknickfilt, mat och ett roligt sällskapsspel eller kubb och njut av en parkdag tillsammans med familj eller vänner. Om du har barn med dig kan ni passa på att leka lekar eller ha en påskäggsjakt. Några parker som både är vackra och passar utmärkt för en påskpicknick är bland annat Kungsparken & Slottsparken i Malmö, Stadsparken i Örebro, Ronneby brunnspark, Botaniska trädgården i Göteborg och Boulognerskogen i Gävle.


2. Kallbadhus

I Sverige finns det gott om fina kallbadhus, ta ett uppfriskande bad och njut av den härliga och lugna känslan som sprider sig i kroppen efter doppet.


Några kallbadhus värda ett besök är Borgholms kallbadhus som ni ser på bilden nedan, Karlshamns kallbadhus och Kallbadhuset i Varberg.

3. Spela ett parti Boule

Besök en boulebar eller testa sporten själv utomhus, en rolig aktivitet för både vuxna och barn! Lättare klot gjorda i plast och fyllda med vatten finns att köpa i diverse butiker och kan vara ett bättre alternativ för de små.


På Boulebar kan du uppleva en spännande ''Fransk hemester'' där du får njuta av en god fransk brunch eller middag i kombination med ett parti boule. Här kan du även boka en guide om du inte är bekant med spelreglerna. Boulebar hittar du i Malmö, Göteborg, Stockholm och Örebro, läs mer om dem HÄR.


4. Vandra och ät påsklunchen utomhus

Det är både avkopplade och pandemi-smart att fira påsken utomhus, besök någon av Sveriges vackra vandringsleder och njut av en god påskmåltid under vandringen. Ni kan grilla, ta med matsäck eller laga mat med ett stormkök, ett spännande sätt att uppleva påsken på tycker vi. I en tidigare artikel har samlat 8 tips på fina vandringsleder att besöka, läs artikeln och inspireras HÄR.


5. Prova på fiske

Att fiska kan vara både rogivande och spännande, både för nybörjare och den mer erfarne. I påsktider finns det stora möjligheter till fiske i Sverige, allt från pimpelfiske efter röding till havsöringfiske och gäddspinn. Du kan antingen ge dig ut på egen hand eller följa med på en guidad fisketur. Om du väljer att ge dig ut på egen hand är det viktigt att läsa på om olika fiskeregler som skiljer sig för varje kommun, du kan läsa mer om fiskeregler HÄR.


Några företag som erbjuder guidade turer är Öresundsfiske i Malmö, Catch&Relax i Stockholm, Fladenbåtarna i Varberg och Göteborg samt Helsingborgsbåtarna i Helsingborg.

Foto av Clark Young.


6. Pyssla

Pyssel är en perfekt aktivitet under påsken och det finns mängder av roliga pyssel att göra. Vi testade att färga ägg med naturliga färgämnen och göra egna dekorationer till påskriset, ta del av roliga påskpyssel och lekar från vår tidigare påskartikel HÄR.


Missade vi en rolig aktivitet inför påsken? Kommentera gärna nedan eller tipsa andra i någon av våra Facebookgrupper, hitta din region HÄR.

Comments


bottom of page