top of page

5 Höstiga aktiviteter i Skåne!

Vill du hitta på något roligt i höst? Här kommer en höstig Skåneguide där vi delar med oss av fem roliga och höstiga upplevelser som du kan ta del av i underbara Skåne!

Bildkälla: Gabriel Garcia Marengo


1. SKÖRDETID PÅ KIVIKS MUSTERI

Under perioden 26 september till 11 oktober firas skördetiden på Kiviks musteri. År 1888 planterade Henric Åkesson deras första äppelträd och strax söder om Kivik, intill Stenshuvud ligger Kiviks musteri än idag. Ett familjeföretag som fem generationer senare gör must, cider och annat gott med samma passion.


Helgen den 26-27 september går startskottet för äppelveckorna i Kivik. Då firas skördetiden ända fram tills den 11 oktober och då kommer man bland annat kunna gå på guidade turer i äppelträdgårdarna, gå på äppelutställning, självplockning av äpplen och självklart köpa goda närodlade äpplen.

Kiviks äppelgård

Bildkälla: www.kiviksmusteri.se


2. PUMPAUTSTÄLLNING PÅ VELLINGEBLOMMAN

Vill du maximera höstkänslan? Då borde du besöka Vellingeblommans pumpautställning med start 4 september – så länge vädret tillåter. Här får du ta del av ett landskap fyllt till bredden av färgglada pumpor och höstiga växter.


Inträdet är gratis, en perfekt utflykt med andra ord!


3. CYKLA LÄNGS SYDKUSTLEDEN

Att cykla på hösten kan vara helt underbart med solen i ryggen och krispig luft. Sydkustleden är Sveriges tredje nationella cykelled som sträcker sig från Simrishamn till Helsingborg och leden är uppdelad i sex etapper. Du kan välja att cykla en etapp i taget eller att slå samman flera etapper. Självklart kan du även cykla hela leden på en gång!


De olika etapperna är:

Simrishamn – Ystad, Ystad – Trelleborg, Trelleborg – Skanör, Skanör – Malmö, Malmö – Landskrona och Landskrona – Helsingborg.


Ett tips är att planera in många stopp på vägen då leden bjuder på en mängd kulturupplevelser genom en varierande natur. Besök www.sydkustleden.se för mer information om bland annat längd och svårighetsgrad.

Bildkälla: www.sydkustleden.se


4. BESÖK HÄRLIGA ALES STENAR

På höjden ovanför Kåseberga strax öster om Ystad finner man vackra Ales stenar. Det är en fornlämning av typen skeppssättning. Skeppssättningen består av 59 stenar placerade i formen av ett skepp.


På höjden ser man en vacker utsikt över den branta kusten, Bornholm och en storslagen vy över havet. Ales Stenar är en naturskön och spännande plats som lockar människor året om.

Bildkälla: Melker Dahlstrand


5. UPPLEV SÖDERÅSENS NATIONALPARK

Vill du besöka en av de största sammanhängande naturskyddade ädellövskogarna i Nordeuropa? Då borde du besöka Söderåsens nationalpark! Parken ligger 4 mil öster om Helsingborg och huvudentrén och naturum ligger i Skäralid.


Under hösten glöder lövskogen i varma, vackra och höstiga färger. Här kan man gå runt i den vackra naturen och besöka naturum där man får tips på vandringar och sevärdheter.

Bildkälla: Söderåsens Nationalpark


Missade vi ditt favoritställe? Kommentera gärna här nedanför i så fall eller skriv i någon av våra Facebookgrupper. Klicka HÄR för att hitta gruppen som tillhör din region!


Comments


bottom of page