top of page

5 fina skidställen som inte är resorter

Nu när snön ligger djup och vit i stora delar av landet är det perfekt läge att ge sig ut på skidäventyr. Hemesterguiden har tagit fram fem tips på fina skidställen för dig som vill prova något annat än de klassiska resorterna!


Hemavan Tärnaby

Åk skidor i fantastisk fjällmiljö! Hemavan och Tärnaby är två lappländska orter som erbjuder skidåkning för alla. Tillsammans har orterna 42 backar och 15 liftar. Barnområde, nybörjarbackar och snowpark finns också. Vill du utmana vänner eller familj i skicrosstävling? Hemavan har en fin skicrossarena på kalfjället som är designad för att kunna utmana både nybörjare och erfarna skidåkare. Barnen kan också utmana varandra på skicross i barnområdet. Vill du få en oförglömlig upplevelse kan du också boka Heliski - där en helikopter tar med dig till orörd snö i fjällen.

Bildkälla: Visit Västerbotten


Funäsfjällen

Funäsfjällen bjuder på sköna vinteräventyr med bland annat längdskidspår som går över höga fjäll och sagolikt vackra dalar, skidbackar för både nybörjare och experter, 610 kilometer skoterleder och möjlighet att titta på mäktiga myskoxar! Oavsett om du vill hårdträna för Vasaloppet, utmana dig på svarta backar eller bara åka för skojs skull finns det något för alla i Funäsfjällen.

Bildkälla: Funäsfjällen.se


Kittelfjäll

I vackra Västerbotten ligger Kittelfjäll, en liten skidanläggning som är välkänd för sina härliga backar. Här är man måna om att skidåkning ska vara för alla, så det är stor variation på backarna. Högsta fallhöjden är på 800 meter och det finns 36 backar att välja på. Skidskolan är öppen för åkare i alla åldrar, oavsett om du är nybörjare eller till exempel vill förbättra din teknik. Det finns ett eget område bara för barn med minicrossbana och offpistområde. Du som föredrar längdskidor har flera härliga spår att välja på.

Bildkälla: Kittelfjäll.se


Vallåsen

För dig som bor i södra Sverige finns Vallåsen, nästan på gränsen mellan Halland och Skåne. Här finns röda, gröna och blå nedfarter och högsta fallhöjden är 145 meter. Du har elva backar att välja mellan, skidskola för barnen och längdskidspår. Vallåsen har EU:s största konstsnösystem, så trots det sydsvenska ofta milda vinterklimatet finns här alltid snö att åka på under vintern!

Bildkälla: Tripadvisor


Borgafjäll

Södra Lappland bjuder på ett relativt oupptäckt guldkorn i skidvärlden - Borgafjäll. Här får du en vinterupplevelse i vacker natur med en variation av backar som passar alla från barnfamiljer till experter. Vill du ha mer upplevelser än att åka i backarna kan du boka topptursåkning, catski eller sightseeingturer. Sightseeingturerna kan också bokas på kvällstid för en mäktig tur under stjärnhimlen, långt från samhällens ljusföroreningar. Med lite tur får du också se norrsken!

Bildkälla: 69 grader Nord


Känner du till något skidställe du vill tipsa om? Kommentera gärna här nedanför eller skriv ditt tips i vår Facebookgrupp Hemesterguiden Sverige!

Comments


bottom of page