top of page

5 destinationer för weekendresor i Sverige

Koppla bort vardagen och unna dig en weekend själv, med din partner, vänner eller familj. Njut av exempelvis kultur, natur, shoppning eller spa - beroende på vad som är av intresse! Hemesterguiden tipsar nedan om några platser väl värda att spendera en weekend på!


1. Sommaridyllen Brännö

Passa på att ta en weekend på en av de bilfria öarna i Göteborgs södra skärgård. Här njuter du av havet och skärgården, långt bort ifrån avgaser och stadsliv. Ön är inte särskilt stor, men här finns aktiviteter och upplevelser för en helg. Bo på härliga Brännö Världshus, vandra över till Galterö, ta med picknickkorgen till klipporna, dansa på Brännö Brygga och njut av den lugna atmosfären.


En weekend på Brännö passar dig som vill koppla bort ett stressigt vardagsliv och andas frisk skärgårdsluft!

Bildkälla: Väst Sverige


2. Pittoreska Trosa

Kultur, vackra hus, shopping och restauranger. Ja, här finns mycket att uppleva. Cykla och vandra i det sörmländska landskapet, spela äventyrsgolf eller spatsera runt på de små, mysiga gatorna inne i staden. Bo gott på till exempel Bomans Hotell!

Bildkälla: Visit Trosa


3. Smögen

Smögen andas svensk sommar, passa på att spendera en weekend i en fantastisk avkopplande miljö. Bo på Smögens Hafsbad, ett fantastiskt hotell med en populär relaxavdelning. Besök Nordens Ark, Smögens egna djurpark som arbetar hårt för utrotningshotade djurs överlevnad. Ät gott på någon av restaurangerna och strosa längs de butiker som finns - en riktig sommaridyll!

Bildkälla: Väst Sverige


4. Lyxweekend i Gränna

Njut av en helg tillsammans i romantiska Gränna och bo på Amalias Hus. En paus från ett hektiskt vardagsliv där du njuter av vyerna över Vättern och Visingsö. Omgiven av vatten och skog finns många promenad- och löparspår samt badmöjligheter. För den som är sugen finns det småbutiker att kika in i samt ett par lokala matproducenter att uppleva. Kanske vill du ta färjan över till Visingsö eller varför inte bara slå dig ner i en fåtölj och fastna i en bra bok? Båda alternativen fungerar lika bra!

Bildkälla: Visit Småland


5. Noors Slott

Spendera ett dygn på ett av Sveriges få bevarade träslott. Njut av en romantisk weekend i naturskön miljö med vällagad mat och härlig atmosfär. Promenera i den fina slottsmiljön, ta ett dopp i sjön Walloxen, spela kubb i slottsparken eller varför inte spendera tid i relaxavdelningen!

Bildkälla: Noors Slott


Vill du möta likasinnade och få fler tips på vad som händer i just din region? Gå med i någon av våra facebookgrupper för just din region här!

Missade vi din favorit? Gå med i facebookgruppen för din region och tipsa oss 😍

Comments


bottom of page