top of page

4 romantiska platser i Sverige

Sverige har så mycket vackra platser att bjuda på och många är helt magiska att uppleva med någon man tycker om. Hemesterguiden har listat 4 destinationer som är perfekta för en smekmånad, eller varför inte bara en romantisk hemester för att komma bort från vardagen?


1. Visby

Ringmuren, kullerstensgator och rosenklädda husväggar. Få platser i Sverige har så mycket historia som Visby och än idag finns byggnader med medeltida stomme i staden. Ta en promenad längs ringmuren och stanna för en glass, ät en härlig lunch på Vinäger, sätt er på takterassen hos Crêperie & Logi och njut när kvällsolen går ner över stadens hustak. Varför inte bara strosa runt på de härliga gatorna i Visby, shoppa och dyk in på ett härligt café!

Bildkälla: Gotland 2020


2. Saltoluokta

För de äventyrliga är Saltoluokta i Lappland ett fantastiskt resmål! Gå på dagsvandring till Buollámtjåhkka som är det närmsta fjället. Det är en lättbestigen topp både sommar och vinter. På toppen njuter man av fantastisk utsikt åt både väster och öster! Eller vandra till vattenfallet Stora Sjöfallet, en oerhört vacker vandring, men stenig! Ett mäktigt vattenfall som är väl värt ett besök! Mellan vandringarna njuter ni av lokal mat med utsikt över fjäll och natur, en riktigt härlig plats för äventyraren!


3. Strömstad

En skärgård med västkustens saltaste vatten, rikt kulturliv och härlig natur. Här finns ett stort utbud av restauranger, caféer, shopping, grönområden och bad - det finns helt enkelt något för alla! Ta kosterbåten ut till Kosteröarna där aktiviteterna är många: snorkling, kajak, vandring och cykling för att nämna några. Besök även Kosters Fyrar som är belägna högst upp på berget Högen. Utsikten härifrån är helt magnifik!


Strosa runt i Strömstad stad bland vackra byggnader, parker och diverse sevärdheter. Promenera förbi Strömsdalen och titta på alla vackra blommor, ät gott på någon av alla serveringar och ta er upp till Korpeberget för bästa utsikten!

Bildkälla: Väst Sverige


4. Tällberg

En vacker by med rötter i medeltiden och milsvida vyer över Siljan, härlig natur och variation av boende är Tällberg idag ett populärt resmål för många. Vandra upp på Digerberget för vacker utsikt över Siljan, koppla av på Dalevarlia spa med olika behandlingar, pooler och bastu eller hyr en cykel och upplev Tällberg från det perspektivet.


Ett måste under vistelsen är en frasig våffla från Dalmål Kafé & Kök och Tällbergsgårdens restaurang Johanssons, där fokus ligger på lokala råvaror.

Bildkälla: Green Hotel Vill du möta likasinnade och få fler tips på vad som händer i just din region? Gå med i någon av våra Facebookgrupper för just din region här!

Missade vi din favoritplats? Gå med i Facebookgruppen för din region och tipsa oss!

Comments


bottom of page