10 ställen att fira halloween, 2020!

I betalt samarbete med Europcar,


BU! Halloween, en högtid som blandas av kusligheter, godis och utklädnader. I år är det kanske inte lika lätt att hitta på vad man kan göra på halloween, därför har vi radat upp aktiviteter runt om i landet så att du kan fira en rysligt bra halloween även i år.


Tips! Skulle du vilja besöka någon av dessa kusliga platser? Fortsätt läsa artikeln för att ta del av vårt erbjudande från Europcar där du får 10 % rabatt på din bokning av hyrbil.

Fotokälla: @freestocks


1. UNIVERSEUM, GÖTEBORG

2020 bjuder på en annorlunda halloween. Vi sätter på halloweenkostymen redan 15 oktober och bjuder sedan in till ett rysligt spännande höstlov 24 oktober till 1 november.


Universeum är späckat av rysligt spännande kemi, fysik, biologi och teknik för dig att upptäcka på egen hand. Bland pumpor och spindelnät hittar du nyfödda djur, svarta hål och annat spännande att utforska. Kom utklädd, om du vill, och möt eller skräm våra läskiga guider runt om i huset!


Biljettsläpp 1 oktober! Vågar du ett besök?


För mer information besök hemsidan:

https://www.universeum.se/upplevelser/halloween/

Bildkälla: Universeum.se


2. SKÅNES DJURPARK

Utforska en höstvärld fylld med pumpor och troll på Skånes Djurpark! Här erbjuds roliga höstaktiviteter i friska luften för hela familjen. Ta en traktortur i Fåret Shaun Land, låt fantasin flöda och karva höstens finaste pumpa, möt djuren i höstskrud och lek och busa i någon av alla lekområden och hinderbanor. Välkommen till ett tryggt höstfirande i Skånes Djurparks stora magiska höstvärld - här finns gott om plats för var och en.


Hösten i Skånes Djurpark är öppet varje dag från 26 september - 1 november

Vardagar 10.00-15.00

Helger och höstlov 10.00-17.00


För mer information besök hemsidan:

https://www.skanesdjurpark.se/host

Bildkälla: Skånesdjurpark.se


3. KOKPUNKTEN, VÄSTERÅS

Det spökar i badet! Under Halloween så förvandlas Kokpunkten till ett stort spökhus. Här kan du se spännande filmer och uppleva specialgjort ljud och ljus bara för Halloween. Har du (o)tur så träffar du på ett spöke mitt i vattenrutschkanan Black River. Våra två slides är det ultimata testet för din skräckbadometer. Testa slide 1 om du är lite mer lättskrämd och hoppa in i slide 2 om du vågar testa allt!


För mer information besök hemsidan:

https://kokpunkten.se/event/hostlov/

Bildkälla: kokpunkten.se


4. COOL MINDS, MALMÖ

Spendera höstlovet på Cool Minds! När vädret börjar bli gråare är det viktigt att fortsätta vara aktiva och stimulera hjärnan med nya upplevelser. Under årets höstlov erbjuder Cool Minds kurser i programmering och filmskapande. Dessutom är det öppet extra länge för drop in på Cool Minds.


Om man är sugen på utomhusaktiviteter kan man delta i en spännande CSI-runda som är helt kostnadsfri. Den kusliga CSI-rundan har självklart Halloweentema! Rundan startar vid Cool Minds entré, och där får ni all info och material som behövs!


För mer information besök hemsidan:

https://coolminds.se/hostlov/

Bildkälla: coolminds.se


5. KOLMÅRDEN

Mellan 17 oktober och 1 november är det dags för Halloween på Kolmården! I år är parken läskigare än någonsin med flera rysliga nyheter, men här finns även helt spökfria områden för de minsta besökarna.


I parken får man bland annat uppleva helt nya sagovärldar, läskiga karaktärer och massvis av pumpor. I Småköping är det helt spökfritt och där väntar Bamse och hans vänner på att få träffa dig.


Kolmården erbjuder ett Halloweenpaket där du får en härlig dag i Kolmårdens Halloweentematiserade park och övernattning på Vildmarkshotellet med tillgång till bad, spa, gym, lekrum, barnbio och mycket mer. Plocka fram din rysligaste halloweenkostym och häng med på årets häftigaste firande!


För mer information besök hemsidan:

https://www.kolmarden.com/boende/halloweenpaketet

Bildkälla: Kolmården.se


6. NATT PÅ NORDISKA MUSEET I PESTENS TID, STOCKHOLM

På Nordiska museet har Lekstugan och Tidsvalvet öppet varje dag och dem har laddat lovet med rysmysiga, spännande och lärorika upplevelser. Här kan du lyssna på spökhistorier i Tidsvalvet, lösa kluriga uppdrag, skapa halloweendekorationer och vandra genom ett mörkt museum där farsoter härjar.


Välkommen till halloweenlov på Nordiska museet 24 oktober till 1 november!


För mer information besök hemsidan:

https://www.nordiskamuseet.se/kalendarium/halloweenlov

Bildkälla: Nina Varumo/Nordiska museet


7. TIVOLI, KÖPENHAMN

Tivoli i Köpenhamn maxar halloween i år! Åkattraktionerna är öppna och det finns även speciella halloweenattraktioner, självklart står man i en digital kö istället för att trängas. Matbeställningarna är coronaanpassade, och handsprit och munskydd delas ut på flera ställen i parken.


Välkommen till halloween på Tivoli 9 oktober till 1 november.


För mer information besök hemsidan:

https://www.tivoligardens.com/en/haven+og+forlystelser/saesoner/halloween

Bildkälla: @tivolicph på Instagram